Министър Димитров участва в министерска среща на високо ниво по време на изложението WTM в Лондон

  • 08 ноември 2022 18:19

  • 848
  • 2
Министър Димитров участва в министерска среща на високо ниво по време на изложението WTM в Лондон
© Министерство на туризма

Важно е да се постигне устойчивост в три основни стълба в туризма – екологичен, социален и икономически. Те са крайъгълните камъни на българската визия за бъдещото развитие на сектора и съм убеден, че ще намерим много отдадени международни партньори и приятели в усилията си да постигнем целите си. Това каза министърът на туризма д-р Илин ДимитровИлин ДимитровИлин Димитров е роден през 1983 г. Завършва средното си образование в гимназия с преподаване на в обръщението си към участниците в министерската среща в рамките на изложението в Лондон, организирана под знака на Световната организация по туризъм към ООН и Световен съвет за пътувания и туризъм (WTTC), съобщават от ведомството.

Срещата на високо ниво се проведе във втория ден на международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон, Великобритания.

„Вместо да се стремим „да се върнем към нормалното“ е време да преосмислим целите, бизнес моделите, веригите на стойността на туристическата индустрия в един по-прагматичен и систематичен подход“, заяви министър Димитров. Той открои богатите възможности за туризъм на България: „Ние сме тук, за да покажем възможностите на страната ни, нейното гостоприемство, традиции. Дигитализацията, иновациите, социалната отговорност остават основни приоритети за бъдещия туристически продукт. Нашата страна трябва да е пример за устойчив туристически модел“. И отбеляза, че трябва да обръщаме внимание на всеки турист, както за тези в хотелите с 5 звезди, така и за тези в по-малка категория, защото използват еднакъв обем ресурси.

Министърът на туризма за лукс пакетите за ЧНГ: Няма как да имаме качествен туризъм на ниски цени

Акцент в изказването на Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм, беше как трябва да изглежда туристическият сектор на утрешния ден. По думите му кризите са засегнали сектора много, но в бъдеще трябва да се работи за човешкия капитал, особено за младите.

Пололикашвили отбеляза, че е необходимо да се развиват новите технологии в сектора, а туризмът да се преподава в училищата. Именно в образователните институции можем да научим младите да пазят ресурсите, посочи генералният секретар. Джулия Симпсън, президент и главен изпълнителен директор на Световен съвет по пътувания и туризъм (WTTC), се обърна към участниците с думите, че туризмът има нужда от нови лидери и инвестиции.

„Секторът трябва да се изправи пред отговорностите си за действия в областта на климата, като в същото време генерира ръст, за да стимулира икономическото развитие. За да предостави възможности за всички, секторът трябва да приеме нови гласове и нови идеи“, заяви Симпсън.

Преди началото на срещата, министър Димитров проведе неформални разговори с генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили и Николина Бърняц, министър на спорта и туризма на Хърватия. Министър Димитров отправи покана към хърватския си колега да посети България за провеждане на среща между бизнеса на двете страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
848 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:43

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Кремълският Чикатило

2022.11.08 | 19:30

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини