Депутатите приеха окончателно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

  • 08 ноември 2022 14:54

  • 464
  • 2
Депутатите приеха окончателно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание
© Булфото, архив

Народните представители приеха окончателно приеха Правилника за организацията и дейността на парламента. 

Решенията на постоянните комисии ще се приемат с мнозинство от присъстващите, но само ако за него са гласували не по-малко от една трета от членовете на комисията. 

Уточнено беше по принцип понятието "присъстващи". При явно гласуване под "присъстващи" се разбира броят на народните представители, които са регистрирани при последната, преди гласуването, проверка на кворума. При тайно гласуване под "присъстващи" се разбира броят на участвалите в него народни представители.

Постоянните комисии откриват заседанията си и приемат актове, когато присъстват повече от половината им членове. Ако след обявеното начало кворумът не е налице, комисията може да заседава, но не могат да се гласуват актове - провеждат се само контрол, изслушвания и обсъждания.

Депутатите приеха предложение за кворума при гласуванията

Не бе прието предложението на "БСП за България" да отпадне изричното изискване депутатите да получават възнагражденията си само по банков път.

Парламентарните комисии могат да задължават министри и длъжностни лица да се явяват на техните заседания и да отговарят на поставените въпроси.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
464 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вашата......

2022.11.18 | 09:22

2
10000лв мес. заплата, а? Вън, бе измекяри .
PaulaFox

2022.11.08 | 19:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини