Минеков коментира снимките на Рут Колева върху мемориала за Априлското въстание

  • 07 ноември 2022 11:44

  • 3476
  • 4
Минеков коментира снимките на Рут Колева върху мемориала за Априлското въстание
© Булфото (архив)

Със сигурност е нещо много грозно, но не съм запознат. Този лаконичен коментар по повод скандала с певицата Рут Колева, която се снима провокативно с прозрачно боди върху мемориала за Априлското въстание в Перущица, направи служебният министър на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си пред журналисти.

Фотосесията на певицата върху паметника-костница разбуни социалните мрежи, кметицата на Перущица се възмути, а гневни жители на града сезираха прокуратурата. Днес Колева се извини за снимките.

Министър Минеков коментира и скандала в Народния театър, при който вратата на пиара Велислава Кръстева бе надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", а табелката с името й - изтръгната.

Коментари след провокативната фотосесия на певицата Рут Колева в Перущица

Запитан дали е хубаво да има такъв надпис на врата в Народния театър, министърът отговори: "Не е хубаво това, със сигурност. Първо искам да знам кой го е написал." Но обясни, че не е говорил с директора Васил Василев по скандала. Не е назначил и проверка, това било работа на директора, били вътрешни работи.

"Това етническо преследване ли е, когато имате политическо представителство", попита още Минеков, цитиран от "24 часа".

"Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от 3 различни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме ДБ - Захари, имаме ДПС, той самият малко БКП/БСП. Може би това е удобно, но дали е полезно за театъра, не съм сигурен", коментира още министърът.

А запитан дали такъв скандал е полезен за театъра, каза: "Ами гледайте - тогава и аз да направя така министерството - да си взема едно ДПС, едно БКП, едно ДБ и малко "Продължаваме промяната", и нещата ще бъдат чудни. Няма да можете да ме мръднете от този пост още 63 г."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3476 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Хриси

2022.11.07 | 12:34

1
Г-н министре престанете само да коментирате, а глобявайте!

2022.11.07 | 14:12

4
Гей гейю око не вади.
PaulaFox

2022.11.07 | 13:43

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Анонимен

2022.11.07 | 13:38

2
Какво да кажем за Гнус Колева.......

Добави коментар

Водещи новини