Румен Радев: Във фундамента на лекарската професия са заложени най-висшите човешки ценности

  • 19 октомври 2022 22:10

  • 632
  • 2
Румен Радев: Във фундамента на лекарската професия са заложени най-висшите човешки ценности
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Във фундамента на лекарската професия са заложени най-висшите човешки ценности. Лекарите посвещават живота си на работа в най-сложната област на човешкото познание, изискваща безпределна вяра в човека и в доброто. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на тържествената церемония, на която в Деня на българския лекар – 19 октомври, бяха връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината: „Лекар на годината – 2022г.“

В приветствието си президентът Радев изрази дълбоката си признателност към българските лекари за всеотдайността и грижата им за здравето – решаващ фактор, без който не може да се развива нито една друга обществена сфера.

Проф. д-р Иво Петров е "Лекар на годината" за 2022 г.

„Нито една амбициозна национална цел не може да бъде изпълнена без ефективно и иновативно здравеопазване, насочено към бъдещето и фокусирано върху професионалното развитие и реализация на младите български  лекари тук, в България“, изтъкна държавният глава.

Президентът Радев се обърна с призив към българската медицинска общност за обединяване на усилията за ефективно използване на всички налични инструменти и ресурси, с които да бъде ускорен процесът на трансформация на модела на българското здравеопазване, така че то да бъде максимално достъпно и качествено. В Плана за възстановяване и устойчивост са заложени огромни ресурси, които трябва да бъдат получени и разходвани по възможно най-добрия начин – за нови технологии, нова апаратура, за по-бърза и качествена медицинска помощ, която да стига до всяко кътче на България, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Държавният глава изрази благодарност към лекарите за тяхната подкрепа на президентската благотворителна инициатива „Българската Коледа“. „Освен помощ, вие давате и вяра, че в България може да има благотворителни инициативи, в които хората да имат доверие, защото тези средства се използват прозрачно, отговорно и по най-добрия начин“, изтъкна още президентът Радев.

По време на церемонията държавният глава връчи приза „Лекар на годината 2022“ на проф. Иво Петров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.10.20 | 01:05

1
Този Олигофрен няма ли да престане да ръси тъпотиите си
Чхгф

2022.10.20 | 07:13

2
Червен Предавал своите колеги за облаги Доносник Верен на Русия Троянски кон в Европа

Добави коментар

Водещи новини