Божанов от ДБ за поканата на Паси и Плевнелиев: Не си представяме така воденето на преговори

  • 17 октомври 2022 17:50

  • 1263
  • 10
Божанов от ДБ за поканата на Паси и Плевнелиев: Не си представяме така воденето на преговори
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Проверих сайтовете и те бяха паднали за много малко време, което за събота сутрин е липса на ефект. Това каза бившият министър на електронното управление Божидар Божанов в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод хакерската атака срещу държавните сайтове, за която пое отговорност руската хакерска група KillNet.

Можем да разгледаме атаката и като тест, защото събота сутрин не е времето, което такива атаки се правят. Можем да очакваме и следващи атаки, най-вероятно след поставянето на темата за изпращане на българско оръжие за Украйна в парламента, заяви Божанов.

По думите му в последните месеци базовото ниво на защита от хакерски атаки.

Предприехме доста мерки, включително обучение на служители за най-типичната атака – фишинг атаката, затворихме редица отворени портове. Предприехме много конкретни мерки, които да повишат базовото ниво. Това ниво продължава да се повишава и на хакерите ще им е доста трудно да постигнат някакъв по-значим ефект, посочи бившият министър на електронното управление.

"Килнет" с нова закана след хакерската атака към български институции: Това беше само предупреждение

Той коментира, че от "Демократична България" не са отишли на инициираната от БСП среща в парламента за обсъждане на цените, доходите и държавния бюджет, тъй като смятат, че тези срещи трябва да бъдат институционални. Преди да се сформира институцията на парламента, е малко предварително, отбеляза Божидар Божанов, като съобщи, че ДБ ще вземе решение кого да подкрепи за председател на парламента утре на парламентарна група. Моят фаворит е Никола Минчев. Мисля, че той се справи доста добре в предишния парламент, заяви Божанов.

Попитан как ще отговори ДБ на отвореното писмо на излъчената от ГЕРБ контактна група до политическите сили в 48-то Народно събрание, Божидар Божанов каза: "При цялото ни уважение към г-н Плевнелиев и г-н Паси, не си представяме така воденето на преговори. Не виждаме смисъл да осъществяваме такива срещи. Ние имаме ясна програма и ясни приоритети - ясно отношение относно агресията на Кремъл, която засяга целия международен ред, съдебната реформа и бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната. В отговора си ще ги подчертаем и припомним. Няма как да подкрепим първия мандат".

Плевнелиев и Паси със "загрижено" писмо до партиите в парламента, "Възраждане" са аут

Бихме подкрепили "Продължаваме промяната" за втория мандат, ако има гаранция за нашите три изисквания, но предстои да видим как ще структурират разговорите. Различията ни преодолими и могат да имаме конструктивен разговор с тях, при който да изработим обща управленска програма, посочи Божанов.

Шанс за правителство трябва да има, защото следващият парламент няма да даде повече шансове. Политическите сили трябва да направим това усилие, спазвайки приоритетите си, каза още бившият министър на електронното управление.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1263 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Елена

2022.10.19 | 15:18

10
Е да очаквайте, че ще ви канят с баница???
Севда

2022.10.18 | 11:12

9
Абе вие все голям зор да сте във властта, айде спрете малко тия напъни.

2022.10.18 | 00:08

8
+РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ САМОСВАЛИ. иМА ТАКЪВ НАРОД ПОДПАЛИ ФИТИЛА И ДБ които при включена телевизоинна камера, в пряко излъчване в ефир, искахте чрез говорителя ви Христо Иванов да поставите за шеф на КНОПИ като бухалка Бойко Рашков, собственик на 12 клозета...
PaulaFox

2022.10.17 | 21:59

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.17 | 20:42

6
Слава на Русия!
Споко

2022.10.17 | 20:36

5
Народа е свикнал. Времето работи за ГЕРБ! На следващите избори сте вън. Видя се,че не мислите за народа,а за интересите на Черепа,Маджо и Прокопа.
bg

2022.10.17 | 20:09

4
Този продажник си гледа интереса. Майната му на народа! Его-то на първо място! Не народни представители, а низки, егоистични продажници, обслужващи собствените си цели!
Зоран

2022.10.17 | 20:01

3
За тия идиоти,да не се чуват имената им
баба гицка

2022.10.17 | 18:57

2
каквото ви нареди бобока., прокопа и божков това ще правите и нито гък повече
Нищоправец

2022.10.17 | 18:16

1
ВИДЯХМЕ ПРЕДСТАВАТА ЗА ПРЕГОВОРИ НА ДБ-В ДЖИПА НА БОБОКОВ ИЛИ В МОЛА

Добави коментар

Водещи новини