Военният министър за взрива на Кримския мост: Опитват се да злепоставят България

  • 13 октомври 2022 17:39

  • 535
  • 6
Военният министър за взрива на Кримския мост: Опитват се да злепоставят България
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Днес обсъдихме важни въпроси: първият – предлагането на новата стратегическа концепция за възпиране и отбрана, а вторият – операциите на НАТО и на ЕС. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва пред медии след срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13791

„По първата тема мога със задоволство да заявя, че България е започнала имплементиране на самата стратегия, имайки предвид многонационалната бойна група. С решение на Министерски съвет от май месец Италия бе определена като рамкова държава, а България остана като страна домакин. Очакваме на 17-ти октомври да се състои церемонията за трансфериране на т.нар. рамкова държава към Италия“, сподели той.

Димитър Стоянов ще се срещне с министрите на отбраната на страните членки на НАТО

Министърът уведоми, че страната ни е потвърдила потвърдихме участието ни в КФОР, ЮФОР и Алтеа – това са мисията в Косово, в Босна и Херцеговина и мисията в Ирак: „Отделихме вниманието на мисията Алтеа – тя е от особена важност, имайки предвид, че имаме над 100 военнослужещи. Трябва да има резолюция на ООН да се продължи мисията, поне очакваме това.“

„Подписахме писмо с намерение за щит на европейското небе – това е система от военнобазирани системи за ПВО. Надявам се следващото редовно правителство да продължи тази инициатива, защото смятам, че е изключително важна за България. Няма конкретно избрани системи, но такива има в САЩ и Израел. Хубавото е, че имаме желание такива да се правят и в Европа, а България да участва с една част от производството – софтуери или механично, това предстои да се дискутира“, допълни още той.

„Риск за националната сигурност в момента представлява Русия, но няма пряка заплаха за въвличане на страната ни във военен конфликт. Всяка атака от друга държава срещу България веднага ще задейства член пети от Вашингтонския договор. Едва ли някоя страна ще си го причини, включително и Русия“, смята той.

Той коментира намесването на България в случая с взрива на Кримския мост с думите: „Това, че някой интерпретира случващото се в чужда държава и намесването на България като причина за това, не е пряка заплаха. Целта в случая е да се злепостави България, нищо друго. Хибридната атака е видима и резултатът е точно представянето на страната ни в лоша страна.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
535 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.13 | 20:08

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.13 | 19:41

5
Минал ли е товара през България-МИНАЛ Е,почнахте да се обяснявате ,като ученички преди да си ни обвенили ,че сме замесени ! РУСНАЦИТЕ казаха само маршрута....а ние си признахме без бой с обяснения и проверки.
ПСЕТА

2022.10.13 | 18:25

4
МАЙ НЕМА ДА ДОЧАКАТЕ ДА МИ ЯДЕТЕ ЖИТОТО :) ПО-СКОРО, АЗ ЩЕ ЯМ ВАШЕТО :) ЗА БОГ-АЗ, ДА ВИ ПРОСТИ ;)
ДРОБОВЕТЕ

2022.10.13 | 17:55

3
ЩЕ ВИ ИЗКАРАМ! НА ПАСТЕТ!
мека китка, ти на

2022.10.13 | 17:47

2
тоя позор злепоставяне ли му викаш
СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ!

2022.10.13 | 17:47

1
Все повече пенсионери работят. по статията работи: econ. bg Повече от 340 хиляди пенсионери... С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИТЕ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини