От парламента с подробности за поканите до официалните гости за откриването на 48-ото НС

  • 12 октомври 2022 15:24

  • 749
  • 1
От парламента с подробности за поканите до официалните гости за откриването на 48-ото НС
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на парламента по повод на искането на някои политически сили в парламента посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова да не бъде поканена на първото заседание на новоизбраното Народно събрание.  

В началото на седмицата президентът Румен Радев подписа указ за свикване на първото заседание на 48-ото Народно събрание на 19 октомври 2022 г. от 9.00 часа. 

Няма изпратена нито една покана до официалните гости, тъй като по процедура поканите се изпращат след като указът на президента се обнародва в "Държавен вестник", а това ще стане в петък, обясниха от парламентарния пресцентър.

Рашидов: Ако не поканим Митрофанова на откриването на НС, това е обявяване на война!

Вчера политическите сили, представени в 48-ото Народно събрание, обсъдиха на неформална среща детайли около старта на новия парламент. От "Демократична България" са поискали посланикът на Руската федерация у нас да не бъде поканен на откриването на парламента, срещу което са възразили от "Възраждане". За това съобщи пред журналисти заместник-председателят на ПП "Възраждане" Петър Петров на излизане от сградата на парламента. Той каза, че от "Продължаваме Промяната" са подкрепили искането на "Демократична България". Петров добави, че засега имат уверението на администрацията на парламента, че посланикът ще бъде поканен. По-късно в позиция, изпратена до медиите, от ГЕРБ се обявиха против присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на първото заседание на 48-то Народно събрание. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
749 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 18:58

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини