Минчев: ПП ще подкрепят предложението България да участва с военна помощ в Украйна

  • 10 октомври 2022 09:22

  • 1238
  • 26
© Bulphoto/архив

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" ще подкрепят предложението България да участва с военна помощ в Украйна. Това заяви Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са в студиото на "Денят започва" по БНТ. Пред дни от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" обявиха, че ще внесат такова предложение след свикването на 48-ото Народно събрание.

"Ще ги подпомогнем в зависимост от нуждите. Все пак има съвпадение на техниката, с която разполага Украйна и която се произвежда в българските военнопромишлени заводи. Това дори е символен акт ние да помогнем една държава, която защитава своята териториална цялост и суверенитет. Украйна е страна, която в момента се нуждае. Ние, слава Богу, в момента не се нуждаем, а и сме част от един голям съюз, който ни осигурява защита.", заяви той.

Според Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е трябвало да подпише декларацията в подкрепа на присъединяването на Украйна към НАТО, с която излязоха 9 държави от Източна и Централна Европа.

"Няма причина да сме против приемането на страни в НАТО, защото те имали конфликт с някого. Вярвам, че и от Запад ще дойде подкрепа и със сигурност смятам, че бъдещето на Украйна е в НАТО.", изтъкна Минчев.

Той посочи, че е добре служебният кабинет да събира оферти за военни самолети, но не и да ги купува, защото решението за това трябва да се вземе от парламента.

"Ние подкрепяме усилията за модернизиране на Българската армия. Това се отнася и за авиацията ни. Но преди да пристъпим към такъв огромен разход, трябва да се видят точните разчети - ако ние сме поръчали вече Ф16, доколко работещ вариант е да имаме и самолети Грипен?", каза Минчев.

Според бившия председател на парламента, ако в 48-ото Народно събрание не се оформи стабилно мнозинство, има риск да се приеме предизборен бюджет, в който "всеки да налива разходи". Той призова партиите да подходят отговорно към план-сметката за догодина.

От "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" ще държат в бюджета да има социални и инвестиционни разходи. Според Минчев приходите трябва да дойдат от спирането на течовете в бюджета.

От втората по големина партия в 48-ия парламент остават твърди в позицията си да не подкрепят първия мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Ако се стигне до втори мандат, ще направят усилия за съставяне на мнозинство, но Минчев е скептичен за евентуален успех.

"С тази конфигурация мислим, че това е изключително трудна задача – искаме реформаторско мнозинство, с нулева толерантност към корупцията като за това съдим и по предишните действия на партиите", каза той.

Според него правителство на малцинството не е работещ вариант, защото едно управление трябва да има достатъчно ясна подкрепа на парламента, за да прокарва политиките си.

"Ще бъдем конструктивна опозиция – няма да спъваме работата на Народно събрание с ненужни процедурни хватки. Това, което по същество заслужава да бъде подкрепено, ще го подкрепим и ние обявихме нашите приоритети – например, законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Може да се случи така, че в 48-ото Народно събрание да дойдат предложения от мнозинството около ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ние, видим ли че е качествено, да го подкрепим.", заяви той.

От партията все още нямат решение как биха подходили, ако се стигне до трети мандат и дали биха подкрепили правителство на друга политическа сила, което да е подкрепено и от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1238 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2022.10.12 | 14:59

26
Минчев да бъде първия мобилизиран, за да даде пример как се умира за идеи, които не са твои.Всички евроатлантици да поемат мисията, която защитават-месо за отстрелване.

2022.10.11 | 07:15

25
Ненормалник,малоумна мишка, ти в казарма ходил ли си,ще се биеш ли бе мухльо????
PaulaFox

2022.10.10 | 12:34

24
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
123

2022.10.10 | 12:17

23
Ама ти още ли си тук, заминавай на фронта. Лумпен.
анонимен

2022.10.10 | 12:14

22
Тези глупендели ще ни вкарат във война
жа

2022.10.10 | 12:09

21
Народе... мисли когато гласуваш седващия път ! Интересувай се кой ги спонсорира тези англоговорящите поне... защото народе, мизерията те зове.
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.10.10 | 11:48

20
ПО СОЦА МНОГО ТОPMОЗЕХА ПЕДАЛИТЕ, ЗАТОВА СЕГА ВСИЧКИ ПЕДEPACTИ СА ЕВРОАТЛАНТИЦИ. СЪОТВЕТНО ВСИЧКИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ СА ПЕДEPACTИ.
включването ни

2022.10.10 | 11:17

19
във военния конфликт е почти 100% сигурно, тук ще стане територия на бойни действия между нато(краварите) и руснаците

2022.10.10 | 11:08

18
Ти да видиш, как за няколко дни ПП-тата се обърнаха на 180 градуса. Чие предложение ще подкрепите?

2022.10.10 | 10:26

12
Да ги изпращаме тези,, далновидни политици,, на фронта. Мислят си, че войната е компютърна игра. Прости и без отговорни.
не са

2022.10.10 | 10:46

17
нито прости, нито безотговорни... просто са назначени марионетки от козяк и изпълняват всяко нареждане от краварите

Добави коментар

Водещи новини