Софиянски: Нашите имаха трудни времена, но не съм усещал враждебност от ДС

  • 08 октомври 2022 19:24

  • 1975
  • 11
Софиянски: Нашите имаха трудни времена, но не съм усещал враждебност от ДС
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

1951 година. София е мрачен и студен град. На седми ноември, когато комунистическата власт празнува Октомврийската революция, в семейството на Антон и Елена Софиянски се ражда техния син – Стефан. Ирония на съдбата, но семейството на бъдещия премиер Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра е гледано с подозрение от комунистическата власт заради своя произход. Единият му дядо е бил депутат преди 9 септември, бил е един от крупните търговци на международния пазар. Неговата сабя украсява и до днес семейния дом.

"Нашите имаха трудни времена, но не съм усещал враждебност от ДС. Не ни пускаха да пътуваме в чужбина, иначе живеехме нормално", спомня си бившият служебен министър-председател от 1997 г. в интервю за "Офанзива".

Младият Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра завършва статистика и започва работа в сферата на транспорта. И тогава стигмата за пътуване на запад от желязната завеса се разчупва. Полъхът на промяната е дошъл заедно с перестройката на Михаил Горбачов.

Времената обаче бързо се променят. Скоро става ясно, че комунистическия режим се задъхва. За да дойде 10 ноември, който заварва Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра на работа в Центъра по електронизация на строителството и строителната индустрия.

Стефан Софиянски обяви кои трябва да са приоритетите на новото правителство

Събитията се развиват мълниеносно. Току-що проходилата опозиция трябва да изгради от нулата своята организация и структури по места. И тук намира своето място Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.Извън романтичната история на СДС обаче конфликтите разяждат демократичната общност отвътре. Разцеплението е въпрос на време. "Играехме мач, когато ни казаха, че Живков е паднал заради вътрешнопартиен преврат. Не можехме да повярваме. После седнахме да го отпразнуваме", разкри Софиянски. 

Следват няколко години безвремие. Обществото е уморено от политическите интриги, от което се възползва най-добре БСП. Шест години след свалянето на Тодор Живков, социалистите се завръщат триумфално във властта, печелейки абсолютно мнозинство. Начело на партията обаче не е нито един от старите червени велможи, а младият Жан Виденов. Скоро става ясно, че управлението е истинска катастрофа. Банките фалират, левът се обезценява, хиперинфлацията достига невиждани нива. България излиза на улицата и помита управляващата върхушка.

"Трябваше да запазим политическата сила настрани и да подходим по-професионално. Искането на вот на доверие от страна на Филип Димитров беше правилно, той беше честен човек", смята той.

Стефан Софиянски: Коалицията с комунистите е грешка, няма да сме заедно

След близо един месец протести са насрочени предсрочни парламентарни избори. Току що избраният президент Петър Стоянов назначава за служебен министър-председател Стефан. Служебното правителство провежда парламентарните избори, на които с абсолютно мнозинство на власт идва ОДС, а премиер става Иван Костов.

Софиянски споделя, че не е имал пряк конфликт с Костов. Но е бил убеден, че е трябвало да подкрепи НДСВ. Тук идва различието между СДС и ССД. "Обидно и грешно е, че гласувахме с БСП", смята той.

През 1999 година Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра печели нов мандат като кмет на столицата. Вътрешните противоречия в СДС обаче предвещават сериозните промени. През 2001 година Симеон Сакскобургготски се завръща окончателно в България и застава начело на НДСВ. На изборите, коалицията оглавена от царя печели почти абсолютно мнозинство. В същата година Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра напуска СДС и основава Съюза на свободните демократи.

Костов прогнозира всички политици да се изпокрият и никой да не смее да управлява

"Зад гърба си имам две банки и валутен борд, излизане от криза. Ние привързахме лева към марката. Моделът "Софиянски" е работа, работа, работа", подчерта той.

Въпросът е дали 32 години след началото на демократичните промени няма опасност носталгици да се изкушат и да се опит да завъртят колелото на историята назад. Според Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра такава опасност няма. Но и не крие разочарованието си, че България не използва членството си в Европейския съюз, за да се превърне в регионален лидер.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1975 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.10.09 | 09:39

11
СМЪРТ НА КРАВАРСКИТЕ ТЕРОРИСТИ-ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО И ЛЪЖИТЕ!
гошо

2022.10.08 | 23:04

8
Тоя сигурно повръща като се гледа сутрин в огледалото?

2022.10.09 | 08:33

10
Това е от огнената вода.
PaulaFox

2022.10.08 | 23:41

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
"Моделът Софиянски"

2022.10.08 | 19:51

2
Моделът Софиянски е еталон на коленопреклонност към висшестоящи, без значение червени или сини, но особено червени! "Моделът Софиянски" като кмет е еталон на алчност, на чудовищна корупция, на престъпни сделки с мутри и червени велможи с продажба на знакови софийски сгради, от които "Моделът Софиянски" особено много се замогна! На косъм му се размина присъда и затвор, и за известно време скри вечно ухилената си физиономия, но пак я показа! Показа я, за да припълзи до най-червения и в червата менте "Генерал", доказан кремълски лакей и национален предател, готов, след като незнайно как се добра до парламента, и с дявола да се съюзи, но да вкара великата ни някога България в прогнилата империя на кремълския злодей и убиец! Та, това е новият, и последен "коалиционен" партньор на Софиянския Стефан, който окраде столичната община и по негово време тя беше прогизнала от корупция! Впрочем, не е сигурно дали е последен, понеже утре може да припълзи и при друг, подобен на Фатмак Янев! Абе, тоя май си беше спретнал една партийка, като всички негодници, продажници и предатели, които Иван Костов изрита от СДС! Как й беше името на партийката му, май нещо ставаше дума за съюз, нали? Съюз на "свободните" корумпирани "демократи" или нещо подобно?!

2022.10.08 | 22:35

7
Значи точно като модела тиквански,е все пак една партия майка ги е закърмила.
Еми...

2022.10.08 | 19:51

1
Много ясно, че не си усещал "враждебност", явно семейството са били ортаци на агентурата. Но поне почва да става по-ясно след такива признания как стефчо мафянски "проби".
Еми...

2022.10.08 | 21:45

6
Внимавай. Парите, който получаваш идват от този кръг. Да не те , намерят на сметището със забит вибратор в г ъ з а.
агент

2022.10.08 | 20:34

5
щото си бил доносник,мръсник и боклук.и оставаш такъв.

2022.10.08 | 20:30

4
Педерас

2022.10.08 | 20:09

3
по-добре да не си беше отварял устата

Добави коментар

Водещи новини