МО: Дежурството по охрана на въздушното пространство ще се изпълнява от летище Пловдив

  • 21 септември 2022 16:59

  • 653
  • 1
МО: Дежурството по охрана на въздушното пространство ще се изпълнява от летище Пловдив
© Минисерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Командването и личният състав на авиобаза Граф Игнатиево осъществиха днес успешното пребазиране на летище Пловдив на авиационната, самолето-обслужващата и специалната техника.

Пребазирането се налага във връзка със старта на мащабната реконструкция в авиобаза Граф Игнатиево.

Български и испански изтребители ще охраняват съвместно въздушното ни пространство

Още тази вечер от новото си място ще застъпят екипажите на МиГ-29, които изпълняват без прекъсване мисията по Air Policing - охрана на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

От летище Пловдив ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонта на авиационна техника, докато не завърши строителството на летищната инфраструктура в авиобаза Граф Игнатиево.

С новата инфраструктура авиобаза Граф Игнатиево ще отговаря на изискванията за приемане на новите самолети F-16. Поради близостта и особеностите в подхода за кацане на летище Пловдив уведомяваме гражданите, че ще се спазват стриктно всички изисквания относно безопасността на полетите.

Мая Йорданова
653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.21 | 19:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини