МС ще обсъди предоставяне на хуманитарна помощ за Украйна

  • 21 септември 2022 07:03

  • 497
  • 3
МС ще обсъди предоставяне на хуманитарна помощ за Украйна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Проект на постановление за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ за Украйна се очаква да обсъди служебното правителство на днешното си редовното си заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

През месец март предходното редовно правителство взе решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна под формата на болнично медицинско оборудване и различни лекарствени продукти.

На заседание премиерът и министрите ще обсъдят и още промени в списъка за републиканските пътища, за които се събира тол такса за изминато разстояние, както и предоставяне на бутилирана вода от държавния резерв за общините Карлово, Калояново и село Трилистник, община Марица, където все още е в сила частично бедствено положение и се работи по преодоляване на последиците от наводнението. 

Вижте какви решения ще взима служебният кабинет утре

Проект на постановление за определяне на размера на линията на бедност за страната през 2023 г. също е част от дневния ред на правителственото заседание. 

Очаква се кабинетът да одобри и допълнителни разходи по бюджета на Централната избирателна комисия за т.г.

Виолета Симеонова
497 3

Коментари 3

Добави коментар
Киев

2022.09.21 | 10:08

3
да ви с.ера на скъсаните палатки и одеала от времето на соца скапани балкански бок.луци. Погрижете се по-добре за бедната ви к.очина п.у.тински под.л.оги!
y

2022.09.21 | 08:45

2
стига сте разпределяли пари чрез мин. съвет бе това се прави чрез нар.събрание и мин. на финансите

2022.09.21 | 08:20

1
Народа ни бедства те помощи на Украйна ще дават.

Добави коментар

Водещи новини