Чистка в ГЕРБ. Слагат бивш митничар за шеф на партията в Кюстендил

  • 03 юли 2012 10:20

  • 2283
  • 4
Чистка в ГЕРБ. Слагат бивш митничар за шеф на партията в Кюстендил
©

Изпълнителната комисия на ГЕРБ отстранява областния координатор на управляващата партия в Кюстендил - депутата Валентин Микев. За неговото място е номиниран колегата му в Народното събрание Кирил Калфин, съобщава в. Струма.

Мотивите за рокадата са изключително слабите резултати на ГЕРБ на местните избори в Кюстендил на повторния вот през май тази година партията остана на трето място след “Коалиция Кюстендил” и БСП и с получените едва 1917 гласа успя да вкара само четирима съветници, колкото и останалата на IV място по гласове партия ЛИДЕР. Веднага след изборите Микев оправда загубата с ниската избирателна активност на съгражданите си - под 34%, и обяви, че със съпартийците му ще започнат “сериозен анализ” на всички причини, довели до изборната загуба, но ако те вече са изготвени във вид на доклад и представени в Изпълнителната комисия, явно не са били достатъчни за запазването на поста му.

Името на 57-годишния Валентин Микев, който бе водач на листата на ГЕРБ в Кюстендил от последните парламентарни избори през 2009 г., бе забъркано в скандал още по времето на кандидатдепутатската му кампания. В навечерието на закриване на кампанията на медиите бе подхвърлено негово свидетелство за съдимост, според което през 1972 г. е бил осъден на затвор заради убийство по непредпазливост с огнестрелно оръжие на Павел Атанасов от с. Долно Уйно. Допреди 3 г. Микев не се беше занимавал с политика и беше абсолютно непознат в района. На предизборните срещи се изказваше прекалено предпазливо и некомпетентно и това допълнително трупаше негативи на управляващата партия, които в крайна сметка изкристализираха в позорния за ГЕРБ резултат от местните избори. Той не се запомни през 3-те години в парламента и като депутат.

За разлика от Микев, спряганият за нов областен председател на ГЕРБ в Кюстендил Кирил Калфин е доста по-популярен заради миналото си. Бивш съдия в Кюстендилския окръжен съд и дори председател на съда, той напуска храма на Темида в полза на митничарската кариера и много набързо през 1997 г. успява да стане шеф на митница Кюстендил. Година по-късно е уволнен, а после отново възстановен на поста по съдебен път. През лятото на 2008 г. една лятна утрин мостът за околовръстното на Кюстендил бе украсен с 4-метров транспарант с кървавочервен надпис “Кирил Калфин - 11 години корупция в митница Кюстендил, 1997-2008, СДС, НДСВ, БСП, а сега и ГЕРБ”. ОДП и Окръжна прокуратура - Кюстендил веднага се самосезираха за обидния надпис и започнаха да работят по случая, но до момента “художникът” не е заловен.

През юни 2009 г. Кирил Калфин отново бе уволнен дисциплинарно от началническия пост в митница Кюстендил - заради неколкократни ходения до София без командировъчни, и обяви, че пак ще оспорва в съда заповедта си за уволнение. Междувременно обаче стана депутат от ГЕРБ и забрави заканите си.

Последвайте канала на

Novini.bg
2283 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Радо

2012.07.03 | 17:07

1
Каквото и да прави Боко-Тиквата на следващите избори ще се бори да е в парламента а не да са мнозинство. Нито се справи с корупцията мизерията и безработицата като каже че ще има инвестиции идва нова вълна безработни. Всичките му големи псевдо инвеститори които идват са с една цел да вземат каквото могат и да си бият камшика.

2012.07.03 | 19:59

4
Точно, така вместо да обикаля и да реже ленти за участъци от магистрали(а не цели) и преоткриване на вече съществуващи предприятия и да се хвали с това, да беше намерил начин да докара нови инвеститори а не да дава празни обещания. Но толкова си му е потенциала на него и на всички около него! Аз не виждам никакви нови инвеститори които да са привлечени, а просто обслужване на собствените кръгове от фирми!

2012.07.03 | 19:58

3
И Господ да сложите,все тая.Лавината тръгна шибани,лъжливи,крадливи -,НАГЛИ герберасти.Хората ви видяха що за стока сте-боклуци до един.Яд ме е само,че може случайно да минете 4-те процента на парламентарните избори,ама ще сте под 10%

2012.07.03 | 19:58

2
Все честни и почтени хора са във ГЕРБ браво...........митничар и синоним на корупция,безхаберие,лентяйство,наглост и простота........Аз взех,че описах и ГЕРБ.........

Добави коментар

Водещи новини