Ето какви мерки взема полицията във връзка със старта на новата учебна година

  • 14 септември 2022 10:00

  • 726
  • 2
© Novini.bg

Проведени са срещи с представители на местното самоуправление – кметове, кметски наместници, директори на училища и детски градини. Където са констатирани пропуски, са изготвени уведомителни писма до съответните структури за тяхното отстраняване. Тези пропуски са предимно за неработещо видеонаблюдение, нарушаване на целостта на оградните съоръжения. Също така системно се извършват проверки в питейните увеселителни заведения с цел непродажба на алкохолни и тютюневи изделия на непълнолетни. Служители на МВР ежедневно ще следят да не се допуска продажба на наркотици в района на учебните заведения. Това обявиха представители на Пътна и Охранителна полиция на брифинг във връзка със старта на новата учебна година, предаде репортер на Novini.bg.

За утрешния ден - 15 септември, е осигурено полицейско присъствие навсякъде в страната в района на училищата и детските градини. Органите на реда апелират към шофьорите, родителите и децата на път към учебните заведения да се спазват правилата на пътя, да се пресича на обозначените за това места, да се използват надлезите и подлезите.

Инспектор Мария Ботева от Пътна полиция съобщи, че от началото на септември е стартирала акция "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя", която ще продължи до края на октомври. Обект на нашето внимание са обновяването на пешеходни пътеки, светлинните сигнализации в районите на училищата и детските градини, огражденията от висок и нисък тип, провеждането на беседи с пътни полицаи или служители на Охранителна полиция. Отнчачало беседите ще се провеждат с децата от 1 клас, а от края на октомври с децата до 4 клас. След това по график ще продължат до края на учебната година, по предварително изготвени графици, посочи тя.

Освежиха пътната маркировка в районите на училищата във Варна

През учебната година в района на училищата на двусменен режим ще бъде осигурено полицейско присъствие както в началото, така и в края на учебните занятия, стана ясно още на брифинга.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
726 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мира

2022.09.14 | 11:41

2
Този цирк го играят полицаи, МОН и всякакви други клоуни само във все по- тъпата България.

2022.09.14 | 10:24

1
Магазин (Triquetra Beauty Store & Massage Center) в Добрич по ул. Генерал Скобелев продава фалшиви парфюми на цени за оригинални !!!

Добави коментар

Водещи новини