В София днес ще се проведе инвестиционен форум по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 12 септември 2022 07:24

  • 475
  • 3
В София днес ще се проведе инвестиционен форум по Плана за възстановяване и устойчивост
© Булфото (архив)

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открият днес в София събитието "Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост" (ПВУ), съобщи Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Информационната среща ще се проведе в хотел "Балкан" в столицата от 12:00 часа.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерство на иновациите и растежа. В него ще се включат още главният директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" Илияна Илиева, изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков и други.

Вицепремиерът Пеканов: Разработваме законопроект за приемане на еврото

Пред микро-, малките и средните предприятия ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – "Технологична модернизация". В момента тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е с бюджет 260 млн. лв. Спрямо големината микро-, малките и средните предприятия в страната могат да получат между 180 000 и 700 000 лв. за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и др.

Екипът на министър Пулев ще представи и детайли около програмите, които ще стартират до края на годината по ПВУ и по структурните фондове на ЕС в общ размер на 735 млн. лв., от които по Плана за възстановяване са 600 млн. лв.

На 30 август вицепремиерът Пеканов и министър Пулев проведоха онлайн събитие за възможностите за малкия и средния бизнес, в което участваха над 1500 компании.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
475 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
nako

2022.09.12 | 08:46

3
smeshnik prestani sas tozi plan za razvitie i tezi 9 miliarda kirco i asenco bokluk poharciha tezi 9 miliarda za 10 dena

2022.09.12 | 08:32

2
3а да ни "помогнели" с 735 млн. лв., искат да се откажем от 10 милиарда на година, защо няма осъдени за това предателство? Плана за възстановяване включва още отказ от национално правораздаване, пряк административен контрол от ЕК, принудителна дигитализация на личните ви и биометрични данни.

2022.09.12 | 07:58

1
Плана е за съсипванито ни

Добави коментар

Водещи новини