Още рокади: Сменен е шефът на полицията в Хасково

  • 11 септември 2022 13:48

  • 9959
  • 0
Още рокади: Сменен е шефът на полицията в Хасково
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Недан Хаджиев, заловил мексикански поръчков убиец, вече не е директор на ОД на МВР - Хасково. Промяната е от преди няколко дни, а на поста му вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев е назначил Атанас Ненков.

Хаджиев бе на поста от януари, когато смени Венцислав Кирчев, който пое Националната полиция. Докато бе шеф на криминалистите в Хасково бе убит Тургай Сали. Хаджиев и екипът му заловиха мексиканецът Виктор Омар. Той лежал в затвора в Гърция като част от австралийска банда за марихуана, която пласирала дрогата в Солун. Бандата била осъдена по показанията на Сали. Омар бе заловен през февруари, едва 2 дни след убийството, пише 24 часа.

Смениха началника на ГДБОП

Хаджиев отива в ГДБОП, където е разузнавач. Неговият наследник Атанас Ненков е с дългогодишен професионален опит в системата на вътрешното ведомство. Започнал е в системата на МВР през 1996 г. и до 1999 г. е работил в сектор "Икономическо полиция" и "Борба с организираната престъпност". След излизане от системата за 2 години отново се завръща на служба като началник на РУ-Хасково, а през 2007 г. е е назначен за директор на ОД на МВР Хасково, която длъжност е изпълнявал до 2009 г. От 2014 г. до момента е началник отдел на "Охранителна полиция".

Магистър е по специалността "Право" и магистър по специалността "Счетоводство и контрол" в УНСС-София.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини