Изтича срокът за промени на кандидати в листите за изборите

  • 01 септември 2022 06:57

  • 408
  • 1
Изтича срокът за промени на кандидати в листите за изборите
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В 17 часа изтича крайният срок, в който дадена формация може да предложи друг кандидат, ако някой от кандидатите в регистрирана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже.

Районните избирателни комисии (РИК) се произнасят незабавно с решение относно вписването на новия кандидат.

За 9 депутатски места от Плевенски регион се конкурират 243-ма кандидати

Също до днес, 30 дни преди изборите, кметовете на общини представят в РИК предложение за състава на секционните избирателни комисии, когато е постигнато съгласие. Когато не е постигнато съгласие или кметът на общината не е направил предложение за състава на СИК, той изпраща незабавно документите в РИК.

В полунощ се открива предизборната кампания.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.01 | 07:38

1
В.Н.И.М.А.Н.И.Е: Тези мошеници мамят и тормозят хора ...2021/10/17 › внимание-тези-моше... 17.10.2021 г. — П.о.л.и.н.а С.т.а.н.ч.е.в.а Х.а.м.и.д и Н.а.д.е.ж.д.а Д.о.й.ч.е.в.а. 0. Споделете. - ----. За п.р.е.с.т.ъ.п.н.а г.р.у.па., която върлува в София, сигнализират читатели ... ........................................................................................................................ nadejda doicheva - АМА ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ АМА МНОГО ГРОЗНА МАНГАЛКА. ....................................................................................................................... ЧЕ ТОВА ШИЗИ НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА СЕ ИМА ЗА ПО ГОЛЕМА БЪЛГАРКА ОТ НАДЕЖДА НЕЙНСКИ И НАДЕЖДА ЙОРДАНОВА И БИВШ МИНИСТЪР, НА..

Добави коментар

Водещи новини