Меглена Кунева стана партиен лидер (видео)

  • 01 юли 2012 10:46

  • 6657
  • 31
Меглена Кунева стана партиен лидер (видео)
© Булфото

Партията "Движение България на гражданите" беше учредена днес в Зала 3 на НДК. Присъстват около 1000 делегати, предаде репортер на Novini.bg.

Те приеха, че в устава ще бъде записано, че партията ще води дясноцентристка политика. В преамбюла на устава е записано, че движението е демократична дясна партия, отстояваща ценностите на свободата, на отговорността и на справедливостта. Движението е създадено в отговор на обществените очаквания за по-широко гражданско участие и за повече компетентност при изработването и воденето на управленските политики. Сред целите, които движението си поставя, е "превръщане на България в силна държава на свободни хора", която предоставя на гражданите отговорности за собствения им живот и успех, раздава правосъдие, пази здравето на хората и осигурява качествено образование на всяко дете. Друга задача е държавата да работи за решаването на социални проблеми като бедността, безработицата, неграмотността и социалното изключване, както и да гарантира справедливост на своите граждани.

Форумът започна с изпълнение на химните на България и на ЕС.  След това бяха прожектирани кадри с хора от инициативния  комитет за учредяване на партията, които мотивираха решението си да участват в проекта.  Сред тях беше Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е, който напусна ДСБ, за да се  присъедини към формацията. Според него енергията трябва да се  канализира и може да се направи дясна партия отвъд прехода.

На трибуната в залата беше поставено малко дръвче - дъб,- което ще бъде засадено през есента и е символ на "България на гражданите".

От трибуната Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 призова съпартийците си заедно да продължат пътя за усъвършенстване на обществото. По думите й, партията няма да отстъпи от принципите си. За нас не трябва да има нищо по-важно от това да обслужваме интересите на хората, а не да следваме конюнктурата на деня. Трябва да направим така, че българската политическа почва да се рекултивира, да се презасади и в нея да остане качественото, заяви новият партиен лидер.

Имаме амбицията да управляваме самостоятелно България и да я превърнем в модерна държава на свободни хора. Целта ни не е да съучастваме като коалиционен партньор, а да  управляваме в полза на хората, посочи тя. Честно, без  притворство, без задкулисни договорки, ще се борим винаги за първото място, декларира Кунева. Участието в политиката със сигурност ще бъде тежко изпитание за повечето от нас - някой може да се откаже по пътя, ще се  изправим пред изкушенията на властта, пред манипулация и лъжи,  пред колебанието има ли смисъл да си разваляме спокойствието,  има ли смисъл от тези усилия, каза Кунева. Сигурна съм, че има  смисъл - това е нашият единствен живот, правилното е да  участваме, посочи тя.

Можем да променим България, и то сега, заяви Кунева. Тя допълни, че в новата партия има и хора с повече политически опит и такива, които никога не са се занимавали с политика, но именно тази комбинация между ентусиазма на началото и опита на  годините може да доведе до уникална възможност за страната ни.  Има хора, които се опитват да вкарват новата партия в  различни коалиции и схеми. До изборите "Движение България на гражданите" ще има пълния потенциал да управлява страната  самостоятелно, компетентно и устойчиво, заяви Кунева. Тя отбеляза, че този политически проект е дългосрочен и целта е формацията да бъде винаги фактор в политиката. Това ни задължава да бъдем точни, да не се отмятаме от думите си и да знаем кое  е добро и кое - не, отбеляза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и допълни, че именно хората са гаранцията, че новата формация няма да се отклони от  пътя си.

Председателят на новата партия декларира, че никога формацията няма да си взаимодейства с партии, които са постигнали резултати с прилагане на икономически и политически натиск върху хората и чрез купуване на гласове. Ще се противопоставим на  олигархичните експерименти на държавата, заяви Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Длъжни сме да възстановим нарушеното доверие между хората и  институциите, отбеляза Кунева. Тя посочи, че новата формация е екипен проект и отбеляза силния експертен екип, като цитира  пословицата, че ако човек иска да стигне бързо, тръгва сам, ако  иска да стигне далеч - тръгва с приятели. Нямам претенции, че с  всичко мога да се справя сама, силно мотивиран екип обаче може  да направи чудеса, каза Кунева.

Трябва не просто да приключим посткомунистическия преход, а да предложим и осъществим истински автентичен модел на управление  на държавата - това се нарича българска национална кауза, заяви  председателят на "Движение България на гражданите" и допълни, че това ще бъде позитивен политически проект, защото високомерието и агресията са чужди на хората, които са в него. Кунева обясни, че партията се учредява, за да се направи политическо острие на гражданската идея. Тя допълни, че дъбът, който е символ на партията и ще бъде засаден през есента, ще трябва да бъде пазен и отгледан дотогава. Така ние трябва да  пазим и отглеждаме всеки кълн, да направим така, че българската  политическа почва да бъде рекултивирана, за да остане трайното - дъбът, обясни Кунева и припомни, че няма дърво, наситено с  повече символика в българското съзнание от дъба.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6657 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
Спиро

2013.02.26 | 22:08

31
Пръмовице, устата ти е крива от лъжи, ма! Скрий се някъде стига се навира и теб те чака затвора!

2013.02.26 | 22:08

30
Чудна държава! Всички очакваме, че прокуратурата ще се заеме с наглата госпожа за лобисткото принудително затваряне на блоковете на Козлодуй! А тя иска да се докопа до големия кокъл!!!

2013.02.26 | 22:07

29
Сега пак ли Борисов е виновен,че си е направила партия? Червената свиня Кунева не може да прави нещо без БСП,НДСВ,това е истината.Комунягите,чието отроче е тя,си създават нов коалиционен партньор за следващите избори за да свалят ГЕРБ!!
Радо

2013.02.26 | 22:07

27
Ако Герб се справяха добре нямаше да има нови партии но при положение че закопаха държавата за три години само на себе си могат да се сърдят. Нищо не направиха за да се намали безработицата и престъпността доходите вместо да тръгнат нагоре поеха обратна посока.
ГРУБИЯ

2013.02.26 | 22:06

25
AМА С ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ДУМИ НАПРАВО МЕ ИЗКЕФИ НА МАКС КОПЕЛЕ!!!!
Гражданско Разделение и Обедняване на България

2013.02.26 | 22:05

22
В следващия парламент Бойко и Кунева ще си стиснат ръцете помни ми думата!

2013.02.26 | 22:07

28
А сега,разбрахте ли новата троина коалиция коя ще бъде?? БСП,ДПС и Пръмова ще се опитват да свалят Бойко!! Дано българите не покажат колко загубена и с къса памет са при следващите избори!!!
ГРУБИЯ

2013.02.26 | 22:06

23
АЗ СЪМ С КЪСА ПАМЕТ, АМА ИСКАМ ДА РАБОТЯ ЗА НОРМАЛНА ЗАПЛАТА И ДА ЖИВЕЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ !!!! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО....
observer

2013.02.26 | 22:06

26
Я, к'ва мазнюха!
Тошко

2013.02.26 | 22:06

24
И каква е разликата между официално вече оформящата се коалиция БСП, ДПС, Кунева и партията ГЕРБ? Разликата е никаква! Само, че Бойко по-добре ви омайва, че ще оправи държавата.

2013.02.26 | 22:04

20
Tоше ти тъп ли си бе??? Или главу у гъзо ти е наврена! Единствените хора които са искали да подадат България са БКП=БСП ,имало е гласуване на пленум на БКП да станем,доброволно,република на СССР, а 1953г. Варна е преименувана на СТАЛИНГРАД това знаеш ли го???? Още много примери мога да ти дам,за да твърдя ,че тази измет социалистите,отрочета на комунистите ,не трябва да имат достъп до власт и мнение за държавата ни!!! Кратко и ясно разбра ли ме?
хаха

2013.02.26 | 22:03

14
Моеш да го духаш, щом не виждаш разлика.

2013.02.26 | 22:04

21
Въдиците и стръвта на стрина Кунда са заложени. Очакват се шарани.
някой

2013.02.26 | 22:04

19
как няма да открие партия като взема почти 80 бона заплата от БНП Париба от лихвички на раята

2013.02.26 | 22:04

18
банда от предатели, желаещи да крадат:))))))))нито едно ново лице, само ренегати. смяяяях, очаква към партията да се присъединят и Гоце, Любен Гоцев и Александър Лилов, а, и Желю Желев и Петър стоянов и жалката картинка ще бъде напълно завършена. Бедна БЪлгарийо, какво те чака:)))
СССР

2013.02.26 | 22:03

17
тая па дърта курва каде се навира тая докара БНП Париба в българия зада краде повече сега ако я направят премиер маиката ни е ебана на нас всички

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини