Слави Трифонов показа кой голям държавник пръв е заговорил за президентска република

  • 29 август 2022 16:20

  • 2616
  • 8
Слави Трифонов показа кой голям държавник пръв е заговорил за президентска република
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

"По повод изявлението ми в петък, чух много думи. Лъжливи, сериозни, смешни, страхливи, всякакви думи. Но сега искам да чуете думите на първия демократично избран президент - Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва. Те са произнесени през 2012 г." Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в

Във видеото от гостуването на Желев в предаването му, което тогава вървеше по bTV, той заявява, че винаги е смятал, че България е трябвало да стане президентска република. "Защото такъв сложен период, в който навлизаше страната, една посткомунистическа държава, периода на Прехода, трябва да има една силна изпълнителна власт, която веднага да взима законите, които гласува парламента и да ги реализира.

 

Слави зове за президентска република, ще свиква референдум

При президентската република е по-централизирана властта без това да напомня за диктатура. Парламентарните държави в Европа се провалиха след Втората световна война и тогава генерал дьо Гол постави ултимативно въпроса на френския парламент: трябва да се разширят правомощията на президента, защото за една година пет-шест правителства се сменят, това не е управление. Да не говорим за приемственост, за прогрес и прочее. И бяха принудени да го приемат това нещо.

Дьо Гол създаде т.нар. полупрезидентски режим за разлика от американската държава, която е напълно президентска. Президентът, освен държавен глава, той е и шеф на правителството, той е министър-председател и той отговаря за всички действия на изпълнителната власт. Не можеш да кажеш, че Америка не е демократична държава, извинявам се.

Америка може да го направи това, защото при нея има развито гражданско общество, има желязна съдебна система, има свободни медии...", обяснява Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2616 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Мунчо

2022.08.30 | 03:45

8
И баба ми е била госпойца.

2022.08.29 | 21:39

7
Дълъг един въпрос - Колко политици като Жельо Желев има в момента в България? Отговорът е , за да те улесня -Нито един .Хората с право казват ,че на високо акъл не вирее.
МЛАДИЯ, УМНИЯ И

2022.08.29 | 18:33

5
КРАСИВИЯ ДЪЛЪГ СЕ ОПИТВА ДА ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА РУСИЯ!
Тоя е наглец!

2022.08.29 | 17:06

4
Сакатият чалгар от Уйчиндол е потресаващо отвратителен наглец! Да, селяндуринът от Веселиново, разградско, много се натискаше за "президентска република" ама не го огря! Този червен и в червата комунист, Бог да го прости все пак, свали първото демократично избрано правителство на Филип Димитров, напълни президенството с агенти и висши функционери на ДС, с комунисти, деца на членове на ЦК и приближени на правешкия говедар! Селяндуринът от Веселиново, Разградско се фукаше като циганин на сватба с откраднат костюм, че е "марксист"! И си остана марксист, който попари надеждите на милиони хора за демокрация и нормален живот! Защото точно с помощта на марксиста Желю България остана най-изостаналата държава в бившия соц лагер, с неразградени тайни служби и с олигархия точно от висши комунисти и отрочетата им! Така че, чалгарино Сакат от Уйчиндол, само марксиста Желю не ни давай за пример! Това е позор бе, Сакато нищожество! Нещо искаш да оправдаеш поредната си простащина и поредната поръчка, която ти е възложена от възложителя и на мократа поръчка, дето я изпълни така старателно и стриктно! За селския хитрец от Славяново става дума! Той пък как щедро ви се отблагодари, нали? Всички чалгарски кадри на високи постове останаха непокътнати, за разлика от останалите - все от ПП и ДБ! Че много развито чувство на благодарност имал коварния хитрец от село Славяново бе, Уйчиндолски!

2022.08.29 | 16:52

3
Славке, хайде стига си мъчи кухата кратуна. Ходи се лекувай!

2022.08.29 | 16:38

2
Помним го Зелю. Полакоми се за власт и събори първото смислено правите;ство - на Филип Димитров. А после се сдружи с червените и за това и до сега не можем да се отървем от вас, паразити проклети. Цървъл селски.
Чалгар гнусен!

2022.08.29 | 16:33

1
Да гориш в Ада, урод сакат!

Добави коментар

Водещи новини