Александър Симов (БСП): Безкрайната поредица от удари срещу Корнелия Нинова не е честен политически подход

  • 25 август 2022 15:41

  • 786
  • 3
Александър Симов (БСП): Безкрайната поредица от удари срещу Корнелия Нинова не е честен политически подход
© bulphoto (архив)

„Още април месец позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше, че преговори с „Газпром“ трябва да има. Това не е само наше искане. Тази позиция беше изразена след една среща на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за с работодателските организации и хора от индустрията, които много добре знаят, че по-скъпия газ заплашва българската индустрия.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Александър Симов в ефира на BG on AIR.

„В една коалиция не е необходимо да си съгласен с всичко. Важното е какво сме постигнали в сферите, в които сме имали съгласие. Реагирахме остро, защото нашите партньори не взеха решението по начина, по който то трябваше да бъде взето – да бъде обсъдено в коалиционните формати“, посочи Симов за причините довели до острата реакция на социалистите при прекъсването на преговорите с „Газпром“. Той заяви, че най-важното е хората да бъдат на топло през зимата, но също така и на каква цена ще бъде това.

„Защото тези, които протестират в момента все едно казват: „Давайте да плащаме по-скъп газ и цените на всичко да скочат“, но в България това ще доведе до катастрофа“, категоричен бе членът на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Вигенин: Единствената ни възможност е да направим така, че "Газпром" да изпълни договора си

„Ние слагаме на масата нашите антикризисни мерки, за да видим има ли възможност да постигнем съгласие по тях. Мораториум върху цените на газа, за да може през зимата хората да се чувстват спокойни. Има пари, с които да се покрие това. Парите в бюджета трябва да служат в полза на хората. Важното е в крайна сметка българските граждани да видят кой мисли за тях. За мен истинската грешка беше изобщо отказа от преговори с „Газпром“. Оттам нататък всичко по темата трябва да се дискутира в подробности“, подчерта Александър Симов във връзка с мерките, които биха помогнали срещу високите цени на синьото гориво.

По думите му с действията си служебния кабинет удря по БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но няма да успее да срине резултата на социалистите. „Безкрайната поредица от удари срещу Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не е честен политически подход. От това печели ГЕРБ. Точно затова твърдя, че подхода на служебното правителство е сбъркан“, коментира той за нападките на служебното правителство.

Симов определи като лично отношението на президента да назначи за икономически министър човек, който преди това Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е уволнила.

Социалистът заяви, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е излиза на тепиха за победа и определи ГЕРБ като туморна партия. Според него колкото по-голяма е тяхната парламентарна група, толкова по-малък е шанса за правителство. „Хубавото е, че анти-ГЕРБ консенсуса продължава да съществува. „Възраждане“ са партия-самотник, тяхната цел не е да управляват. Не смятам, че те биха влезли в каквато и да е коалиция, макар и тяхното непрестанно гласуване с ГЕРБ“, добави той за актуалната политическа ситуация в страната ни.

В заключение Александър Симов каза, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е през цялото време е настоявала за съставяне на правителство, защото в противен случай има риск отново да влезем в спирала от избори и да стигнем до конституционна криза. „Ако някой си представя, че това ще доведе след себе си президентска република – дълбоко се лъже. Изходът е стабилно управление с ясна програма“, завърши той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
786 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Данчо

2022.08.25 | 17:22

3
плешив недорасляк, само ти все още лижеш миризливата и крадлива п.утка на К.урнелата. Сиктир некадърно копеле!

2022.08.25 | 15:52

2
Сашо плюнката се изказа
баба гицка

2022.08.25 | 15:49

1
ку рнелия пък кога е играла честно

Добави коментар

Водещи новини