Министър Шишков: Досега не е правена цялостна концепция за развитие на пътната инфраструктура в България

  • 24 август 2022 21:58

  • 905
  • 2
Министър Шишков: Досега не е правена цялостна концепция за развитие на пътната инфраструктура в България
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Приоритет при управлението на ГЕРБ е било говоренето, но не и планирането на пътища. Досега не е правена цялостна концепция за развитие на пътната инфраструктура в България и това е основен проблем. Това коментира служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по пред ТВ1, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Катастрофите стават не само защото пътищата не са в добро състояние и защото шофьорите не спазват правилата, но и защото няма достатъчно магистрали и скоростни пътища да поемат все по-голямото движение, смята Шишков.

Има ли опасност България да остане без зимно почистване

Липсата на проектиране е основният проблем и при строителството на автомагистрала „Хемус“, отбеляза регионалният министър и отново обясни, че проекти е имало само за участъци 1,2 и 3. Лотове 4, 5 и 6 са били в етап на проектиране и одобрени Подробни устройствени планове, а предишният служебен кабинет е завършил отчуждаването на имотите по тях, посочи регионалният министър.

Още тогава направихме проверки на място и установихме започнато незаконно строителство по тези участъци, оказа се и че за някои лотове дори няма трасе, коментира още министърът.

Той заяви, че сега усилията на ръководството на МРРБ и Агенцията „Пътна инфраструктура“ ще бъдат насочени към намиране на начин за узаконяване на направеното незаконно, по думите му, строителство на лотове 4, 5 и 6, а другите – 7-и, 8-и и 9-и лот, да се планират. Идеята е незаконното строителство да се обяви за търпимо, така че, да не се събори всичко, направено досега, каза още Шишков.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
905 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИСТИНАТА

2022.08.25 | 00:30

2
"Другарю" Шишков, а установено ли е, КОЛКО МИЛИОНА, МИЛИАРДА ЕВРО са отишли за "ПРОЕКТИРАНЕ на ПЪТИЩА"??????????!?!?!!
Хах

2022.08.24 | 22:34

1
Чакат теб ти да я направиш като почнете с тия алабалистики концепция щял да правиабе лолугер

Добави коментар

Водещи новини