СДС скочи на Крум Зарков за намерението му да им вземе централата и се закани за сградата на "Позитано" 20

  • 19 август 2022 11:14

  • 3952
  • 16
© Novini.bg

От Съюза на демократичните сили (СДС) реагираха остро на намерението на служебния правосъден министър Крум Зарков да предостави емблематичната сграда на ул. "Раковски" 134 на европейските ни делегирани прокурори.

Според главния секретар на партията Илия Лазаров зданието се намира в окаяно състояние от последните поне 6-7 години.

Парното се спука, половината от прозорците не се отварят, от сградата падат парчета. За да сме коректни към хората и държавата, сме направили съответните преписки. Искали сме от областната администрация през годините да направим ремонт за сметка на наема, но тогава не се взе решение, обясни пред медиите Лазаров.

Европейската прокуратура в България ще се помещава на „Раковски“ 134"

По думите му сградата се нуждае от капиталов ремонт, който ще продължи минимум година и половина, но предупреди, че предвид стандартите за ремонт у нас най-вероятно обновлението ще се проточи три години. По тази причина според Лазаров няма как европейските прокурори да се настанят в сградата.

Нашето желание е да се изнесем временно оттук, да се направи капиталов ремонт, и да се върнем, използвайки един етаж, за който ще си плащаме наем, допълни главният секретар на десницата.

Крум Зарков: Кабинетът "Донев" работи енергично поради кризите, с които се сблъсква

Лазаров отбеляза, че тази атака идва от министър, свързан с БСП.

Искаме да кажем, че БСП е последната партия, която трябва да атакува политически централи, защото в момента БСП обитава една огромна политическа централа, държавна собственост, за която не плаща наем. Ако бъдем част от следващото управление, ще настояваме да се ревизира положението със сградата на "Позитано" 20, за което БСП трябва "да благодари" на Крум Зарков, закани се Лазаров.

Председателят на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен Христов заяви, че не е водил разговори по темата с Крум Зарков, но изрази мнение, че "очевидно това е част от неговата предизборна кампания за лидер на БСП".

Владимир Василев
3952 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2022.08.19 | 11:46

1
СДС-арите са осрали сградата до основи, а сега реват! даже и 1 файтон не са останали. аре чупката. РуменЧо да ги приюти в имението си!

2022.08.19 | 11:47

2
СДС-арите са осрали сградата до основи, а сега реват! даже и 1 файтон не са останали. аре чупката. РуменЧо да ги приюти в имението си!
КРАДЕНОТО ОТ НАЕМА

2022.08.19 | 12:02

3
НА ПРЕОТДАВАНИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ!
БАЙДЪН ВЪРНА ГРИВЕНИТЕ

2022.08.19 | 12:04

4
ТИЯ БЪЛГАРСКИ ИЗ РОДИ, ПО-ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ! ЩЕ ВИ СМАЧКАМ!
5 СТОТИНКИ ДА ЛИПСВАТ

2022.08.19 | 12:05

5
ЩЕ ВИ СПУКАМ ОТ БОЙ!
Пак ли тоя

2022.08.19 | 12:11

6
С не митата коса,си на оная с киселината?

2022.08.19 | 12:29

7
По нареждане на Брюксел след изборите е гарантирана дясна коалиция герб, ПП, ДБ и ДПС. И вече няма да има търсене на сметка кой напълни чекмеджета и кой открадна милиони за обръча от фирми. За първите три гласувах последователно, но се разочаровах.

2022.08.19 | 13:44

11
наркоман смени плочата бе цървул
потрес!

2022.08.19 | 13:01

8
Един остатъчен боклук от някогашното СеДеСе нещо се пени като помия от банкянския зайчарник, че и заплашва! Бре, да му се не виид! Заплашва едно прононсирано нищожество, отколешен верен и предан лакей на Султана им от сараите, който лакей, ако помните, на едни президентски избори събра "престижните" 2%! И понеже оттече в канализацията, реши, горкото нищожество, да стане патерица, счупена, ама патерица, на най-престъпната, най-корумпирана и най-просташка пасмина от престъпници и национални предатели, че да може поне от, нищожеството, дето заплашва, да настани насрания си задник в парламента! Че вие и в един файтон не се побирате бе, нищожество Руменово! Къде си тръгнало и ти, "барабар Петко с мъжете" бе, нищожество Руменово?! Я заминавай на бунището при новия ви "коалиционен партньор" - чалгарската сбирщина на Сакатото чудовище от Учиндол, с което чудовище блестящо изпълнихте мократа поръчка на мафията и мутрите, и свалихте Кирил Петков! Ти и Сакатият измамник, дето не подава данъчна декларация, за да не лъснат многобройните му имоти за милиони, придобити точно "в сътрудничество" с мафията и мутрите, та ти и Сакатият ти събрат - палач, вече сте на бунището бе, Румене!

2022.08.19 | 13:22

9
СДС-арите са осрали сградата до основи, а сега реват! даже и 1 файтон не са останали. аре чупката. РуменЧо да ги приюти в имението си!

2022.08.19 | 13:44

10
Вън наглите комунисти- крадци от сградата на Позитано / Насрано 20

Добави коментар

Водещи новини