Антон Кутев отговори дали служебното правителство ще създава партия

  • 14 август 2022 09:06

  • 2884
  • 16
© Кадър - бТВ

Това да няма газ е огромен проблем и приоритет. Създадохме Щаба, за да решаваме проблемите един по един. Приоритет е интерконекторът с Гърция да заработи. Надявам се много бързо да има документи. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в ефира на бТВ.

По думите му са поискали данни от работотадетелите у нас, които работят на газ, за да се търсят начини за покриването на нуждите им. "Стремим се всичко, което има до момента да бъде потвърдено. Обявяваме търг до края на годината, за да търсим най-добрата цена. Не сме се отказали от танкерите с втечнен газ. Оказа се, че в Булгаргаз има огромна финансова дупка", каза Кутев.

Кутев каза още, че са изпратили искане за удължаване на срока за офертата за американските танкери за втечнен газ и той ще бъде удължен.

"Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред", заяви говорителят на служебното правителство.

Антон Кутев отново ще е говорител на служебното правителство

Ще се използват всички механизми, категоричен бе той.

Той каза, че в рамките на този бюджет ще се опитат да направят всичко възможно, за да подпомогнат най-уязвимите групи.

Не усещаме и не очакваме подкрепа от другите политически формации, категоричен е Кутев и допълни, че те няма да влязат в политическата битка. Ние ще подготвим изборите. Нямаме политическа партия и ще се стремим да се максимално безцветни, каза Антон Кутев.

“Няма реваншизъм в това, което правим. Правителството трябва да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него докрай. Не мисля, че България в момента има нужда от нови формации“, допълни Кутев.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
2884 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2022.08.14 | 12:22

16
Очаквайте скоро Нинова, Андрей Райчев, Юрий Асланов, Румен Овчаров и Еленко Божков в ефира, тези сбръчкани крадци всеки ден обикалят по студиата да се подиграват на водещите как крадат от цяла България и им се разминава. Аз не разбирам как уродите в bТВ спят през нощта. Всеки ден ги лъжат в очите.

2022.08.14 | 12:14

15
И е крайно време bTB да си смени името на БСПТВ и водещите вече да въртят cвиpки на комунистите в ефира, това coфт пopно с интервютата отдавна се изтърка.

2022.08.14 | 12:03

13
Другарю Kykyтев, след като излезете от парламента, ти и разбойниците ви ще влезете в гaзовите камери или в ypановите мини, защото и ние няма да спрем да се борим срещу вас, а ДАНС и МВР пак ще гледат отстрани как мpeте като kyчета.

2022.08.14 | 12:04

14
Xитлер е бил прав, че вие, комунистите, сте уродливи подчовеци.

2022.08.14 | 11:54

12
Стига.с.тези.партии.Гъзомииник

2022.08.14 | 11:46

11
Другарю руски екстремист, помниш ли как крадливата ви система се срути през 1989 г.? Вие сте гнусни крадливи свине. Защо ДАНС и ГДБОП не ви опандизват?

2022.08.14 | 11:44

10
Единицата за наглост вече е 1 кyтев, това гнусно човече и аверите му са позор за човешкия вид.
!!!

2022.08.14 | 10:47

9
"Боклук до боклука" и запъртък до запъртъка - клемълски запъртъци, които Проскубаният ЗаКаПеЧе продължава да мъти под задника си, ама пак запъртъци ще се излюпят, тоест - национални предатели и слуги на кремълското чудовище!

2022.08.14 | 10:43

8
Договор с Газпром
Лъжеш!

2022.08.14 | 10:42

7
Лъжеш, Кутевия, лъжеш! Създадохте този смешен "Щаб", за да плашите хората, да ги лъжете и заблуждавате, за да продължат изнудвачите от "Газпром" да с народа ни! Българи, Кутевият говорител на рецитатора от село Славяново лъже! Лъже като дърт циганин! Газ има, има осигурени доставки от сигурни източници, но понеже това направи правителството на Кирил Петков, националните предатели от "служебния" Гълъбарник по всякакъв начин се мъчат да отстранят тези доставчици, че да коленичат пред кремълския злодей и масов убиец, и да му се молят! Ей, Кутевия! Ей, Червенушко, я да ни обадиш защо "служебните" кремълски лакеи са отказали три пъти по-евтин газ, който е предлагал нигерийски принц?! Защо бе, Кутевия?! Само че, лакеи ксремълски и национални предатели, българският народ няма да ви позволи да го унижавате и лъжете, ясно ли ти е?! Оня от село Славяново си е направил сметката без кръчмар, ама кръчмарят вече е под прозорците му и я иска! Впрочем, той защо се крие като мокър плъх и изпраща по медиите "вицето" си, което да повтаря кремълските му "опорки"? Стреснал се е от "Радев е позор" и "Оставка",нали?! Да, позор е!
баба гицка

2022.08.14 | 10:00

4
ПП - промяната продължава=цените расат - САМО ГЕРБ

2022.08.14 | 10:19

6
И аз казвам: САМО ГЕРБ-СДС и ДПС

Добави коментар

Водещи новини