Политолог: Липсата на диалог сред политиците рефлектира върху обществото

  • 10 август 2022 14:28

  • 413
  • 2
Политолог: Липсата на диалог сред политиците рефлектира върху обществото
© Булфото (архив)

"Партиите би трябвало да си говорят, да бъдат гарант за националните интереси. Когато институциите са слаби, когато няма стабилно управление, се създават допълнителни конфликти в обществото. И хората не искаме да си говорим помежду си. Замитаме проблеми под килима и като излязат на сцената, се чудим какво става. Както е сега с енергетиката, с Плана за възстановяване".

Това каза пред БНР политологът Атанас Радев.

И подчерта, че политиците трябва да си влязат в ролята - да генерират обществено мнение, да разясняват на хората как се преодоляват кризите.

Превръщат ли се служебните кабинети в „редовни“

"Никой у нас в момента не обяснява и не подготвя обществото какво ни предстои. Никой не говори за дългосрочното развитие. Политиците трябва да обяснят на хората, да представят визии. Има теми, които не са от значение, а се поставят на дневен ред".

В предаването "12+3" политологът допълни, че очаква при стартиране на предизборната кампания да има конструктивен дебат.

"ИТН ще хапят бившите си коалиционни партньори. Поведението на "Възраждане" е деструктивно... Промяната на партийната система ще рефлектира върху начина, по който ще се вземат решения и ще се управлява страната".

Радина Лазарова
413 2

Коментари 2

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.10 | 16:26

2
Що за дивотии, три партии си говореха и поеха кypс към възстановяване на демокрацията след 12 години диктатура на една организирана престъпна група. И когато дойдоха първите сериозни мерки, ОПГ ги свали с подмолна операция. С ОПГ, мафия и терористи не се "разговаря", те се пращат в затвора.
PaulaFox

2022.08.10 | 14:48

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини