Йордан Терзийски: "Продължаваме промяната" е в центъра на политическата сцена

  • 10 август 2022 07:36

  • 1259
  • 5
Йордан Терзийски: "Продължаваме промяната" е в центъра на политическата сцена
© БНТ

Текат проучвания за коалиция с "Демократична България", но целта ни е да създадем антикорупционна коалиця. Предимството на ПП е че е позиционирана в центъра на политическото пространство. Не взимаме леви или десни решения, а имаме свободата да взима верните решения във всяка една ситуация. Това каза Йордан Терзийски от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" в предаването "Денят започва" по БНТ. 

В много случаи бяхме критикувани, че взимаме леви решения - ние повишихме пенсиите, вдигнахме минималната пенсия, за да няма пенсионери под прага на бедността, направихме данъчни облекчения за младите семейства и доста антикризисни мерки. От друга страна, ние подкрепихме и вдигането на регистрацията на ДДС на 100 000 лева, което е една дясна мярка. Ние имаме свободата да взимаме правилните решения и това е нашата сила и големия ни потенциал, подчерта Терзийски.

Нагласите са да се формираме мнозинство в следващия парламент, за да можем да прокараме всички реформи. Нашата цел е да имаме една антикорупционна коалиция от 121 души минимум в следващия парламент. Как и по какъв начин ще се явим на изборите, това зависи от данните, които анализираме, които захванахме, каза още той. 

Да видим с анализирането на данние дали избирателите ще припознаят една такава коалиция или по отделно партиите ще получат добри резултати. Ние сме припознали "Демократична България" и БСП като партньори и при следващ парламент ще създадем голяма коалиция. Не се водим от социологията, а от нашите принципи. Вярвам че избирателите ще излязат и ще ни подкрепят. Вярвам че ще бъдем първа политическа сила, посочи Терзийски. 

По думите му "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" са показали коалиционна култура и е единствената партия, която е успяла да събере на едно място "Демократична България" и БСП.  

ДБ и ПП отиват отделно на изборите?

Представителят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" коментира и служебното правителство. 

България има нужда от приемственост и продължаване на започнатите политики. Трябва да има стабилност за енергийна диверсификация, има нужда да се продължи каузата с "Капитан Андреево". Трябва да бъдат организирани и гарантирани честни избори. Нека да видим съвсем конкретни решения. Ние осигурихме дългосрочен варинат, за да осигиурм газ за зимата. Има оферта и служебното правителство трябва да вземе решение. Трябва да се завърши докумнетално и газовата връзка с Гърция, за да получаваме газ от Азербайджан на 100% на ниска цена. За 7 месеца успяхме да построим газовата връзка, вярвам, че за месец ще служебното правителство ще успее да завърши документалната част. Газ има и е осигурен, трябва да се приемат офертите по рамковите споразумения. Опасно е да си играем със страховете на хората, така се управлява краткосрочно, отбеляза още Йордан Терзийски. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1259 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
neto

2022.08.10 | 10:15

5
tozi platen bokluk stiga si rasil gluposti prodaljavame izmamata bokluk sas 5 procenta sa na kraia scenata
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.08.10 | 10:10

4
НА ИЗБОРИТЕ - 8%.

2022.08.10 | 08:55

3
Вие сте паднали от сцената
ПП

2022.08.10 | 08:48

2
Махнете тези недоносчета.
Сандра

2022.08.10 | 08:32

1
ПП си мислят да управляват! Хора спрете ги! Петков е луд!

Добави коментар

Водещи новини