Николай Милков посочи трите водещи приоритета, докато той е начело на МВнР

  • 08 август 2022 10:42

  • 1677
  • 5
© Novini.bg

Служебният външен министър Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, ще бъде подпомаган в своята дейност от двама зам.-министри. Това са Велислава Петрова, която запазва длъжността си от предходното правителство поради добре свършената от нея работа по въпроса със Северна Македония, и Костадин Коджабашев, бивш посланик в Испания.

При представянето си зам.-министър Петрова заяви пред медиите, че ще продължи работата си по темата със Северна Македония, както и по въпросите с членството на България в Шенген и присъединяването ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Вторият зам.-министър на външното ведомство, Костадин Коджабашев, ще бъде и говорител на МВнР.

По отношение на приоритетите министър Милков изтъкна, че сред тях ще са членството на България в Шенген, присъединяването към ОИСР и затвърждаване на двустранните отношения между България и Северна Македония.

Конкретно за Шенген предстои да направим презентация през септември докъде сме стигнали с нашата подготовка. На някои наши партньори трябва да им бъде представено какво сме направили последните 10 години. В момента целта ни е да покажем какво сме постигнали, да изразим нашата готовност, за да я затвърдим, посочи той.

Кой е служебният външен министър Николай Милков?

,,За ОИСР се очертава в рамките на есента да направим едно първоначално изявление, в което да дадем нашето отношение по повод всички инструменти на ОИСР, които са свързани с нашето по-нататъшно присъединяване, за да се види как България оценява своята готовност. Ще се постараем така, че да се запази възможността за членство в ОИСР в рамките на следващите 2-3 години. В тази връзка е необходимо много координационна работа в България'', уточни още министър Милков.

По въпроса със Северна Македония първият дипломат обясни, че ще се върви към затвърждаване в двустранните отношения и най-вече затвърждаване на "пробива", постигнат от предишното правителство.

Предстоят много неща, свързани с протоколи и конкретни дейности, за които има риск да ерозират постигнатото, посочи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1677 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
!!!

2022.08.08 | 13:07

1
А целокупният български народ, който от довечера започва безсрочни масови протести срещу "служебните" национални предатели и кремълски лакеи на коварния, двуличен, много мръсен и фалшив "натовец" от село Славяново, ще покажат на продажника на снимката единствения път - чемодан - вокзал - Москва - с еднопосочен иблет! Ще ви изритаме бе, нищожество продажно и долен национален предател, ще ви изритаме бе, путинопитек Кольо!
Българи!

2022.08.08 | 13:17

2
Всички тази вечер по площадите, всички до един! И протестите да не спират, докато не изметем чудовищните национални предатели, путинопитеци и мерзавци, готови вече да поднесат на тепсия държавата ни на кремълското чудовище, масов убиец, диктатор и злодей, отхвърлен, мразен, презиран и прокълнат от цял свят! Да изметем от родината си националните предатели на онзи рецитатор от село Славяново, който пет години рецитира едно и също стихотворение и не се усеща колко жалък, противен и омразен е на цял народ! Нищо, тези дни ще се усети!

2022.08.08 | 13:58

3
ДА СЕ МАХА за ИНГИЛИЗКО двуликата с двойно гражданство виросоложка зам министърка Велислава петрова дето разбира от всичкология!

2022.08.08 | 13:58

4
ДА СЕ МАХА за ИНГИЛИЗКО двуликата с двойно гражданство виросоложка зам министърка Велислава петрова дето разбира от всичкология!
НОРВЕГИЯ, ШВЕЦИЯ, ФИНЛАНДИЯ

2022.08.08 | 19:12

5
СА СЛАДКИ КОМАНДИРОВКИ, ЗАТОВА 3 ОТДЕЛНИ ПОСЛАННИЦИ. ПА И НАЛИ СЕ БУТАТ, КОЙ ДА ДОЙДЕ У К Е Н Е Ф А ДА ВИ РИТА У КУХИТЕ КРАТУНИ :)

Добави коментар

Водещи новини