ЦИК реши кога ще се проведе регистрацията на партиите и коалициите за изборите

  • 05 август 2022 15:37

  • 557
  • 1
ЦИК реши кога ще се проведе регистрацията на партиите и коалициите за изборите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От 10-и до 17 август партиите и коалициите ще подават заявления за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. Това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание днес.   

Според Изборния кодекс, за да участват в изборите, партиите и коалициите трябва да подадат заявление за регистрация и да представят списък с имената, единния граждански номер и саморъчния подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията им. 

Заявлението трябва да бъде придружено от удостоверение за актуално правно състояние към датата на насрочване на изборите, образец от подписа на представляващия партията, образец от печата на партията, банков документ за внесен депозит, удостоверение за банкова сметка, по която ще се обслужва предизборната кампания, както и удостоверение от Сметната палата за внесени финансови отчети на партията за всяка от последните три години, а за новорегистрираните партии - от датата на съдебната им регистрация. 

ЦИК определи срока за консултации за съставяне на РИК-ове

Последвайте канала на

Константин Тодоров
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Полиция - най - големия ОПГ

2022.08.07 | 18:49

1
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

Добави коментар

Водещи новини