Има ли познати имена сред новите заместник-министри?

  • 03 август 2022 19:47

  • 1808
  • 0
Има ли познати имена сред новите заместник-министри?
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Със старта на работата на правителство на дневен ред е кой ще попълни втория ешелон на властта - креслата на заместник-министрите. Нито един министър до този момент не е обявил своя екип, пише бТВ.

Ще има ли познати имена сред новите заместник-министри от четвъртия служебен кабинет, съставен от Румен Радев? 

Още по време на официалната церемония по предаването на властта от кабинета "Петков" на кабинета "Донев" стана ясно, че вече бившият външен министър Теодора Генчовска се връща в Министерство на отбраната. Дълги години тя е работила като зам.-министър.

Теодора Генчовска влиза в екипа на служебния министър на отбраната

В правосъдното министерство евентуално на постовете си остават досегашните зам.-министри Емил Дечев и Юлия Ковачева. Борислав Ганчев ще бъде сменен от Мария Павлова, която и преди е заемала този пост.  От здравното министерство освободиха трима заместник-министри - Петър Грибнев, Невена Цанкова и Любомир Бакаливанов.

Евентуално във ведомството се връща д-р Александър Златанов, който също беше зам.-министър по времето на д-р Стойчо Кацаров.

Към екипа на новия министър на труда и социалната политика се очаква да се присъединят трима нови зам.-министри. Това може да са Надя Клисурска, която също заемала длъжността, както и Емил Мингов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини