Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев прие властта от Даниел Лорер

  • 02 август 2022 14:30

  • 906
  • 1
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Министерството на иновациите и растежа се проведе церемония по приемственост Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава предаде поста на служебния министър Александър Пулев, съобщи репортер на Novini.bg.

Радвам се да докладвам, че Министерството на иновациите и растежа предлага на министър Пулев изчистен дневен ред. Европейските програми, които подпомагат българския бизнес, вече са предадени на Европейската комисия за одобрение. Планът за възстановяване и устойчивост също беще одобрен от нашето правителство и първата мярка от него - 260 млн. за технологична модернизация на компаниите, вече е в действие. Също така с предишните мерки можем да се похвалим с над 1000 насърчени за енергийна ефективност компании, заяви Лорер.

В областта на иновациите заработи Националният иновационен фонд, заработи и Националният център за изкуствен интелект. Оставяме ви един изключително мотивиран екип, който заедно а агенциите за малки и средни предприятия, заедно с Българската агенция за инвестиции, заедно със "София тех парк", заедно с Българската банка за развитие и с Фонда на фондовете ще продължи да ви помага с 200% от своите усилия, за да може българската икономика и българските граждани да преодолеят изключително тежката икономическа ситуация, която се задава не само за България, а и за цяла Европа. Вярвам, че зедно, с поощряване на политиките на подобряване на иновациите и на икономическия растеж у нас България може да излезе по-силна от другата страна на това предизвикателство, добави Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

Кой е служебният министър на иновациите и растежа - Александър Пулев

Министър Лорер, искам да ви благодаря за мотивацията, за положителната енергия, за целия принос към финансовата и иновативна екосистема в държаевата през последните няколко месеца. Можете да разчитате на една много добра приемственост. Смятам, че доверието е най-ценният ресурс и актив при комуникацията с международни инвеститори. Ще направим всичко възможно да запазим и да развием този кредит на доверие. Смятам, че ще осигурим едно ефективно и устойчиво управление, което касае всичики структури, които са под шапката на Министерсрвото ан иновациите и растежа, посочи Александър Пулев.

Пледирам към обществеността за малко търпение, за да мога в рамките на един разумен срок от десетина дни да мога да си окомплектовам политическия кабинет, да финализирам назначенията и тогава ще имаме възможност да споделим нашите концепциика може да надградим над вече много добре работещите системни процеси. Имаме ясна визия за нещата, отбеляза Пулев.

На този етап искам да споделя няколко основни направления. Иска ми се да бъдем една идея по-амбициозни с Българската агенция за инвестиции. Ще използвам моя опит като инвестиционен банкер да вкараме един по-модерен подход от гледна точка на анчина презентация пред международните инвеститори. на всички добри възможности в българската икономика. Смятам, че има възможност за подобрения на някои от процесите там. По отношение на Българската банка за развитие ще се опитаме да се фокусираме върху естеството на една такава кредитна институция – управлението на риска. Във Фонда на фондовете нашият фокус ще бъде върху дяловите инвестиции – чисти, прозрачни процедури по подбор на фонд мениджъри и селективни процеси при избора на инвестиционни възможности на ниво портфолио компании. Заедно смоя екип ще работим в посока устойчиво управление, каза още служебният министър на иновациите и растежа.

Припомняме, че по-рано днес служебното правителството встъпи в длъжност. 

Петков предаде властта на Донев, увери го, че няма заложени мини и клопки

Последвайте канала на

Константин Тодоров
906 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми...

2022.08.07 | 14:37

1
Сульо Пулев...

Добави коментар

Водещи новини