Гьоков разкри какви са шансовете за кабинет

  • 25 юли 2022 10:14

  • 1927
  • 1
Гьоков разкри какви са шансовете за кабинет
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Почти нулеви са шансовете за съставяне на правителство с третия мандат. Toва заяви социалният министър в оставка Георги Гьоков пред журналисти преди заседанието на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Дали е възможно да се държи третият мандат до 15 август, Гьоков не го определя, а го определя Конституцията. Възможно е да се задържи мандатът малко по-дълго, защото в Конституцията има празнота точно в настоящата ситуация, уточни социалният министър в оставка.

Георги Ганев (ДБ): Силно намаля възможността за съставяне на правителство

Той обясни, че ръководният орган на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да реши какво да прави с третия и последен мандат за съставяне на правителство. Моментът е много сериозен, за да си позволяваме да интерпретираме събития или желания на когото и да било. Много е несериозно един човек от ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да говори пред медиите за решението на изпълнителното бюра на партията, подчерта Гьоков.

ИБ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще вземе решение за третия мандат и какво да предложи на Националният съвет. Крайното решение за мандата ще е на Националния съвет на партията, след като проведе заседание в утрешния ден.

Според Гьоков има гледни точки в подкрепа да остане правителството, но има и много, които не са в подкрепа на нов евентуален кабинет. Тези, които са в подкрепа на полезността на оставане на правителството е, че има нерешени проблеми, които трябва спешно да се решават. Плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени внимателно и отговорно, настоя Гьоков.

Последвайте канала на

Калина Христова
1927 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2022.07.25 | 11:07

1
Вие с Нинова говорите ли си, тя ще съставя правителство.

Добави коментар

Водещи новини