Крум Зарков (БСП): Когато се разтури задругата на четирите партии, беше очевидно, че най-вероятният сценарий са избори

  • 23 юли 2022 20:22

  • 7454
  • 9
Крум Зарков (БСП): Когато се разтури задругата на четирите партии, беше очевидно, че най-вероятният сценарий са избори
© Кадър: Нова телевизия

В момента, в който задругата на четирите партии се разтури, преди месец, беше очевидно ясно, че най-нежеланият, но най-вероятен сценарий са предсрочни избори. Случилото се в последния месец  е логичен завършек, но с излишна драма. Това каза депутатът от БСП Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо в „Карай направо” по Нова телевизия.

„Корнелия Нинова беше абсолютно длъжна да опита и да се държи по този начин. Това е нейната отговорност като лидер на мандатоносител”, подчерта той. По думите му четирите партии от коалицията са били съвместими. 

„Имаше много ясна и обществено приемлива легитимационна основа на това съжителство - че България трябва да се превърне в правова държава в общ план, в конкретен план - ГЕРБ и ДПС да бъдат държани извън властта и да се състави съдебна реформа”, отбеляза Зарков.

По думите на депутата обаче съдебната реформа, под силата на обстоятелствата и на опозицията, е започнала да пада все по-надолу в дневния ред. „Тази съдебна реформа е общият цокъл, на който беше стъпила коалицията. Когато той почна да се движи, излязоха теми, за които изначално беше ясно, че тези партии не могат да се разберат”, обясни още той.

Кирил Петков обясни защо съдебната реформа трябва да продължи

Зарков коментира и темата със записа от срещата на парламентарната група на „Демократична България”. По думите му в него няма нищо скандално. „Христо Иванов докладва на групата си неговите усилия и какво се случва на тези преговори”, е неговото мнение.

Христо Иванов за изтеклия запис: Не съжалявам за нищо, Слави пак иска да сурне държавата

Депутатът обаче смята, че не е учудваща реакцията на Слави Трифонов. „Той беше посочен с пръст няколко пъти. Тогава си позволих да кажа, че соченето с пръст и викането „Ти си мафия”, след като единственият възможен изход, за да няма избори e по някакъв начин пак да бъде приобщен, не е много далновидно”, категоричен е той.

Впечатление, сподели депутатът, му прави разликата, по която партньорите се отнасят един с друг спрямо ситуацията. Това го карало да мисли, че наистина няма да се стигне до споразумение. „Когато ИТН спечелиха изборите - всички припкаха около тях. Те са същите, нима Слави се е променил с нещо. След това ИТН стана по-надолу, само че имаше нужда от тях за правителство. След това мислихме, че може без тях”, обясни той.

„Самите ИТН се отнасят по различен начин. И БСП се отнася по различен начин към ПП. И ПП по различен начин от БСП. Защото загубихме общата си причина да сме заедно. И защото политическите лидери започнаха да гледат повече сондажите, отколкото реалностите”, каза още Зарков.

Той отбеляза, че мандатът се връчва за избор на министър-председател, не за шеф на КЕВР, на КПКОНПИ, на Висшия съдебен съвет. „Или има мнозинство, или няма. Мислите ли, че вторник следобед, когато се съберем на Национален съвет, има, макар и малка перспектива, да има избран премиер или на другия ден да кажем трябва ни още един следобед”, попита депутатът. 

Зарков е на мнение, че отношенията между БСП и Радев са се смразили. Именно за това той много съжалявал. „Не мога да идентифицирам точната причина, но много ясно идентифицирам последиците за БСП. От този конфликт пострада БСП, а не Румен Радев”, подчерта той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
7454 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Не, Зарков!

2022.07.23 | 21:17

1
"Задругата" не се разтури, разтури я онова сакато чудовище от Учиндол, дето не може без чужда помощ задника си да помести от дивана и дето цял живот служи и слугува на мафиоти и мутри, които са го създали "по свой образ и подобие"! Та то, Зарков, сакатото учиндолско чудовище разтури "задругата", така му наредиха от мафията, разбирай - от сарайско-банкянската престъпна шайка, то съответно спусна "директивата" на жалките си лакеи - Тошко Хаджията с просташкия език и Балабана Джебчията, те пък наредиха на безгръбначните и послушни марионетки, които Сакатият назначил за депутати и - резултатът е налице! Трети провален парламент и трето провалено правителство от едно тежко болно нищожество, което дори като говори на българския народ, не може да се изправи на краката си, а седи като посаден плевел на дивана! Поне ти, Зарков, назовавай нещата с истинските им имена! А истината е, че Сакатото чудовище е получило доста парици и за тази мокра поръчка! Така че, на него не му пука дали "депутатите" му ще гледат парламента през крив макарон и ще се простят с тлъстите заплати! Той неговата я е опекъл, по-точно, опекоха му я мафиотите и мутрите - отколешните му събратя!
Руски

2022.07.24 | 23:40

9
Сакати са харвардските изроди на които лижеш насраните задници. Явно много ти харесват фекалиите на педерасите

2022.07.23 | 23:26

7
Напълно съм съгласен! Всеки, който е способен да мисли самостоятелно споделя горното мнение. За учиндолския бо.клук съм чувал от изключително достоверни източници, че е голям мръсник! Сега мисля, че всички разбраха какво гн.усно, з.лобно нощо.жество е!

2022.07.23 | 22:24

6
Пяна имаш на устата си,това говори за бяс
Панчо

2022.07.23 | 21:49

2
Истински помияр долен.
Гггъ

2022.07.23 | 23:27

8
Зарков ти си плод на на червена чекия недоносена
✌Здpaвkа Kaнaзиpeвa✌

2022.07.23 | 22:14

3
!!! ☞Боко-Бългaроубиецo от ceлo Xepakoвo YMPИ, YMPИ, YMPИ!!!☜ .¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ: Бойко Методиев Борисов, Kpacимиp Дoнчeв Kapakaчaнoв, Цвeтaн Цвeтaнoв, Coлoмoн Пacи, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Димитъp Пeтpoв, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Гeopги Mиxaйлoв, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Oгнян Kyнчeв, Пeнka Пeтpoвa, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Cтeлa Дeнчeвa, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Ивo Пeтpoв, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Paдka Apгиpoвa, Mиpocлaв Ceвлиeвckи, Гepгaнa Hиkoлoвa, Лъчезар Томов. ¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸

2022.07.23 | 22:23

5
Пропуснала си семейството си.

2022.07.23 | 22:22

4
Боклук и педал ти ли си правова държава,затвор за вашата задруга,за много години.

Добави коментар

Водещи новини