Балабанов: Ако има воля и конкретна програма за изпълнение, тя трябва да се случи преговорите за кабинет

  • 20 юли 2022 11:34

  • 895
  • 7
Балабанов: Ако има воля и конкретна програма за изпълнение, тя трябва да се случи преговорите за кабинет
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Ако има воля и има конкретна програма с конкретен срок за изпълнение, според нас, тя трябва да се случи, коментира пред журналисти в парламента Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН) преговорите за ново правителство в рамките на 47-то Народно събрание.

Той потвърди, че днес ще бъдат на разговори с БСП, за да видят какви са възможностите в една такава ситуация да се състави правителство. Защото по-голяма част от българското общество го иска, тъй като има редица кризи в държавата, които нито ще чакат избори, нито неработещ парламент, обясни Балабанов. И обобщи - сядаме, за да видим дали е възможно да се случи такова нещо. Депутатът отбеляза, че това е първи кръг от разговори, според заявката на БСП, следват консултации с "Демократична България" и втори кръг преговори.

В момента по-скоро искаме да се въздържим от коментари, за да чуем колегите от БСП какво предлагат, да чуем тази програма, която са коментирали с другите две формации, да я обсъдим, ние също ще имаме предложения - като законът за личната помощ, обобщи Станислав Балабанов.

Всяка една парламентарна група може да защитава имена, приоритетите си, днес ще коментираме какво искат да предложат БСП, защото отговорността е тяхна както за съставяне на правителство, така и за бъдещите личности в него. Така представителят на ИТН отговори на въпрос за евентуално повторно предложение Асен Василев (ПП) да бъде кандидат за премиер.

Балабанов обясни: ИТН ще положат максимални усилия за нов кабинет

ИТН винаги е бил за борба с корупцията при ясни условия, при ясен законопроект, няма лошо да се върви в такава посока, ако обаче има яснота какво точно ще гласи този закон, как ще функционира системата - това е въпрос на разговори, коментира Балабанов казуса с приемането на законопроекта за противодействие на корупцията, което е и условие на ПП за участие в ново правителство и мнозинство, както и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия.

Винаги се коментират имена в публичното пространство, по-важно е да има практичен и работещ закон, който да позволява на когото и да е, начело на регулаторен орган, да може да върши прозрачно работата си, изтъкна Станислав Балабанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
895 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Тоя е наглец!

2022.07.20 | 13:38

3
Чалгарски лакей, отвратителен санитар на Сакатото учиндолско чудовище, изпълнител на мокри поръчки и екзекутор на правителството, което сега, ега ти наглостта и цинизма чалгарската сбирщина, ще правят същото правителство, в същата коалиция, която торпилираха, понеже така им наредиха от сараите, от Банкя, от мафията и мутрите - ортаци и преди и сега на сакатото учиндолско чудовище, - боса на чалгарите, който винаги е бил мутра и мутра ще пукне! А се напикават като чуят името на Бойко Рашков, защото той веднага ще поиска и данъчните декларации, които от години учиндолският "бос" не е подавал, и незаконните му офшорки в чужбина!

2022.07.20 | 13:54

7
Що не го духаш червен помияр
Конбобядели

2022.07.20 | 13:44

6
Платен политически лакей
Кои

2022.07.20 | 13:44

5
Вън боклук долен.....
Дани бой

2022.07.20 | 13:42

4
Ти ди позор за България
Мая

2022.07.20 | 13:08

2
И този плондер ще води преговори.Ясно е че пак ги купиха
Умник Гюро

2022.07.20 | 12:16

1
Абе, нещастници, стига сте протакали и бавели. И на малките деца им е ясно, че вас ще ви изритат от парламента и отиваме на избори.

Добави коментар

Водещи новини