Има ли вероятност да няма нов кабинет?

  • 19 юли 2022 08:31

  • 2462
  • 7
Има ли вероятност да няма нов кабинет?
© Кадър Нова телевизия

Политологът от „Тренд" Димитър Ганев заяви пред Нова телевизия, че не изключва сценарий, при който да не може да се състави кабинет след провеждане на предсрочни парламентрани избори.

„Ако влезем в хипотезата, че все пак кабинет ще се направи, можем да кажем почти с категоричност, че тази четворна коалиция, която направи кабинетът „Петков” преди 7 месеца, няма да има мнозинство. Това сочи моментната картина”, поясни той.

Това, по думите му, означава ,че ще трябва да се търси друга конфигурация. „Тя вероятно ще стъпи върху определена евроатлантическа платформа и дневен ред, свързан с позиции спрямо Украйна, РСМ, еврото и т.н. Ще се търси консенсус около този тип дневен ред, с акцент върху борбата със социално-икономическата криза”, коментира още политологът.

Според него се наблюдава възстановяване на част от подкрепата за „Продължаваме Промяната”.

"Тренд": ГЕРБ са първи, Слави Трифонов вдигна ПП и свали себе си

„След 4-5-месечен тренд на ерозия в подкрепата за „Продължаваме Промяната” през юли той не само спира, но и се преобръща. Има възстановяване на част от подкрепата”, посочи той.

„При всички случаи събитията от последните няколко месеца, визирам протестите около свалянето на председателя на НС и вота на недоверие, са напомпали ПП. Доколко това ще е временно явление, е трудно да преценя”, добави Ганев.

По думите му предимството, което има ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е минимално, но демографските разбивки показват, че електоратът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е по-лоялен, по-твърд и по-мобилизиран от този на ПП. „Това е нормално за една по-стара партия”, коментира политологът.

Той е категоричен, че при всички случаи по-добрият сценарий за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е кабинет в рамките на това НС.

Георги Свиленски посочи кога и с кого стартират преговорите за кабинет

„Не е ясно едни нови избори как ще им се отразят. Не виждам никакви условия за растеж от ноември миналата година, а напротив – имат възможност за още по-нисък резултат. В рамките на тези 6-7 месеца това управление едва ли им е донесло позитив. Конфликтът с Радев, изгонването на русите дипломати, влошените отношения с Русия на един русофилски електорат едва ли му изглежда добре”, смята Димитър Ганев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2462 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.19 | 10:27

7
Героите на Румен Радев направиха така , че като заредиш 40 литра гориво директно даваш 40 лева на някой в банковата сметка в Швейцария :) Да не говорим за другите далавери на Кирчо и Кокорчо :)
Maya Asenova

2022.07.19 | 10:23

6
Избори веднага
99% няма да има кабинет, щото Слави

2022.07.19 | 10:05

5
Избра мафията, ПП не иска с него повече в едно правителство. Освен това Слави след изборите е аут от политиката, но тогава има голям риск за коалиция между ПП, ГЕРБ, ДБ + в сянката ДПС .
Котарак

2022.07.19 | 09:06

1
Вероятността е 89.73% да няма кабинет. Чета денонощно трудовете на математиците Кунчев и Витанов.

2022.07.19 | 09:44

4
според тия трудове, вероятностите са над 187%

2022.07.19 | 09:17

3
И да има колко време ще трае.Няма смисъл избори по бързо дасе оправат нещата.
????

2022.07.19 | 09:06

2
А,каква е ВЕРОЯТНОСТТА,Вие "другарю" Ганев да ИЗЧЕЗНЕТЕ ЗАВИНАГИ от "медиите"?????????????????????

Добави коментар

Водещи новини