Радев: Подкрепяме евроинтеграцията на Черна гора

  • 11 юли 2022 14:00

  • 431
  • 2
Радев: Подкрепяме евроинтеграцията на Черна гора
© Булфото, архив

Споделяме общо виждане за европейската перспектива на Югоизточна Европа. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на посещението си в Черна гора. Държавният ни глава посочи, че е в страната, за да потвърди категоричната подкрепа на България за Черна гора по пътя ѝ към Евросъюза.

„Черна гора е най-напредналата страна в процеса на разширяване на ЕС. Със задоволство ще очакваме в скоро време да ви приветстваме като пълноценен член на европейското семейство. Високата подкрепа на черногорските граждани за членството в ЕС е най-сигурният гарант за успеха по този път и за неутрализация на всякакви опити за външно вмешателство в процеса на европейска интеграция”, отбеляза той.

Президентът Радев е на посещение в Черна гора

Двамата с президента на Черна гора – Мило Джуканович, са обсъдили и направили преглед на предизвикателствата и перспективите в двустранните ни отношения. Те са споделили идеята, че ключът към съвместното сътрудничество е засилване на връзките в сферата на образованието.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.11 | 14:42

2
Българският народ не може да понесе повече тормоз. Време е да се възстанови Законът за Защита на Държавата отпреди 1944г. Този закон ще унищожи комунистите-терористи и масоните и ще запази националния суверинитет на България.
Умник Гюро

2022.07.11 | 14:41

1
Кремълски боклук. Фатмака отдавна трябваше да е в затвора за укриване на спонсорите, финансирали предизборните му кампании.

Добави коментар

Водещи новини