Кирил Добрев с прогноза на кого президентът ще даде третия мандат

  • 09 юли 2022 11:36

  • 9190
  • 2
Кирил Добрев с прогноза на кого президентът ще даде третия мандат
© Кадър - бТВ
Слушай новината Слушай новината

„Няма никакво значение на кого президентът ще даде третия мандат. Който го получи,  една седмица ще бъде в ролята на Мис Вселена, ще се разхожда по студиата, ще иска международен мир, ще иска да си подадем ръцете и всички да бъдем заедно. Но правителство от тези 4 партии е невъзможно вече“.Това коментира политическият анализатор и бивш зам.-председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кирил Добрев.

„Познавайки начина на мислене на г-н Радев, въпреки отношението на Нинова и нейните органи към него, смятам, че той ще даде третия мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Той уважава социалистите“, добави Добрев.

По думите му управляващите в лицето на „Продължаваме промяна“ са подходили към Радев със заяждане на дребно, както е правила Нинова. 

Рибарски: Ако третият мандат попадне в ИТН, ПП няма да преговаря с тях

Според Добрев разривът между държавния глава и председателя на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е започнал след изгонването на началника на кабинета му Калоян Методиев. „Въпреки всичко Радев няма проблем с редовите социалисти, има с трима- четирима души от ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – Нинова и органите й, както каза Тошко Йорданов“, каза още той.  

Добрев сравни управлението на кабинета в оставка с полета между Скопие и София. „Той бе открит с аплаузи, но закрит по търлъци. Това правителство тръгна с много добри намерения, с амбицията за рестарт и ново поколение политици. За съжаление тези надежди бяха излъгани“, каза още той.

Добрев коментира и министрите на левицата, като посочи, че най-голямата изненада е министърът на туризма Христо Проданов. „Той бе изключително добре работещ и организиран. Социалният министър Георги Гьоков пък цял живот се е занимавал със социална политика, много голям педант и човек, който си разбира от работата.

Министерство на икономиката приличаше на брошура на голям хипермаркет. Там всеки ден имаше уж нещо безплатно, на отстъпка, на промоция, но в крайна сметка след тези 6 месеца населението обедня“, каза още Добрев. По думите му в земеделието и по-точно в горите едни лоши практики са били заменени с други такива.  

По вътрешнопартийната тема с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кирил Добрев заяви, че винаги ще  говори с чувство за партията и съжалява, че в момента тя е дадена на концесия, защото Нинова основно се занимава с продажба на оръжие. „Партията се управлява от хора, които бяха под средното организационно ниво в страната. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в национален мащаб ще заприлича на БСП-Варна, където с водач Ламбо и без Гуцанов правеше 50 000 гласа, а с Нинова водач и Гуцанов втори – 5 000 гласа“, каза още той.

По думите му няма тема с лидерското място в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, защото с участието във властта се е дало възможност хората, които взимат решение в партията, да бъдат назначени на различни позиции в държавата. „Такъв е случаят с над 100 човека в Националния съвет и те ще гласуват всичко, което предложи Нинова“, каза в заключение Добрев.

Последвайте канала на

Калина Христова
9190 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бойко Борисов

2022.07.09 | 13:10

1
добрев се насира от яд, понеже нама да го дадат на него, но на рашистки подлоги не се дава мандат, томиславе, а се набива кyp.

2022.07.09 | 15:00

2
Дайте го на слона от зоогическата градина.

Добави коментар

Водещи новини