Попов от БСП: Нов парламент наесен ще е безвъзвратно загубено време за България

  • 05 юли 2022 08:32

  • 515
  • 8
Попов от БСП: Нов парламент наесен ще е безвъзвратно загубено време за България
© БНТ

Политиките, които обединяват БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Продължаваме промяната" са борбата с корупцията, съдебната реформа, продължаване на пакета от социални мерки в помощ на гражданите и бизнеса. Това заяви в "Денят започва" зам.-председателят на ПГ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Филип Попов.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Той изрази надежда, че след първите преговори с ПП дипломацията ще се задейства, за да продължи диалогът с Русия.

Приоритет за коалиционните партньори са преди всичко политиките, а хората са просто инструмент за изпълнението им, заяви социалистът.

"Без значение кой ще оглави министерството на финансите, земеделието и т.н., ако той следва политиките, които сме предначертали, няма значение. Съставът на кабинета ще бъде обсъден с всички коалиционни партньори".

По думите му нов парламент наесен е безвъзвратно загубено време за България.

"Аз съм скептик по отношение на евентуалните възможности за следващ парламент. Той за мен ще бъде доста фрагментиран и е възможно и тогава да не се състави правителство. Влизаме в една тежка политическа спирала надолу."

Той повтори, че в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не са обсъждани министерски постове. Към настоящия момент националният съвет на партията два пъти е дал висока оценка за работата на четиримата си министри в сегашното правителство. На въпрос какво ще се случи с финансовото министерство, след като Асен Василев е номиниран за премиер, Попов отговори:

"Няма пречка министър-председателят да бъде и и министър на финансите, случвало се е и в други държави. Не мога да кажа какво предложение ще направят "Продължаваме промяната" за Министерството на финансите. В първоначалния коалиционен формат всъщност това е ресор на ПП".

Асен Василев би могъл да е по-добър премиер, ако се е поучил от грешките на Кирил Петков и на коалицията, смята Филип Попов. Като най-голяма грешка на сегашното правителство той посочи нарушената комуникация. Попов е оптимист за съставянето на нов кабинет.

Филип Попов коментира още, че протестите в Скопие показват, че френското предложение може би не е толкова лошо за България, но има какво още да се иска.

"Има някакъв напредък, но недостатъчен. Предстои в крайна сметка да видим и македонското правителство какво ще направи - дали ще го приеме или не. В България темата също остава отворена".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
515 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2022.07.05 | 17:51

8
Импексовите БСПеерасти, са се вкопчели във власта като пучи въшки.

2022.07.05 | 13:12

7
Има много голяма разлика между умен и образован,когато притежаваш и двете е добре но когато си образован а неси умен е по добре умния отколкото образования

2022.07.05 | 13:06

6
Достатъчно.Видяхме до къде могат да ни докарат хора с висше образование,33 години управляват ,по зле от бай Тошо,да не се сърдят ,това е истината.

2022.07.05 | 10:45

5
Интереснен въпрос е: ще влезете ли в парламента изобщо. Съумяхте да съкратите броя на поддръжниците си от 2,000,000 на 200,000. Толкоз можем, толкоз правим, ще кажеш. Ние пък казваме - МАХАЙТЕ СЕ! Достатъчно се уядохте. ВЪН!
ЖИВОТ НО

2022.07.05 | 10:07

4
1340 ГОДИНИ ПРОПИЛЯХТЕ БЕ!

2022.07.05 | 09:55

3
Загубено време може да е но и така неможе да продължава,,следващото ще е тояга
..

2022.07.05 | 09:17

2
Няма да е защото пиявиците от Бсп ще бъдат изчегъркани

2022.07.05 | 09:03

1
Е и? Вие ще сте под чертата, вече няма да е ваш проблем.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини