България ще влезе в спирала от избори

  • 30 юни 2022 16:43

  • 896
  • 3
България ще влезе в спирала от избори
©
Слушай новината Слушай новината

"Много трудно може да се реализира първият мандат, независимо кой ще е определен за премиер от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". По всичко личи, че те се готвят за избори".

Това каза пред БНР политологът доц. Милен Любенов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", като добави, че таймингът на изгонването на руските дипломати показва, че това е част от предизборната кампания.

Кога се очертават предсрочните избори?

По думите му експертен кабинет с ограничен мандат означава партиите да намерят консенсус по ясна програма за действие, която да бъде реализирана в рамките на следващите месеци:

"Не виждам кои могат да бъдат допирните точки за тази програма. Прекалено много се задълбочи напрежението между политическите партии, което е предпоставка за невъзможност за сформиране на правителство в 47-ия парламент, което да бъде устойчиво - дори в рамките на краткосрочна програма от няколко месеца".

Политологът прогнозира, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на ИТН и изказа мнение, че е доста странно това, че по време на консултациите президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е дал положителна оценка на действията и на поведението на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", въпреки че те са се доказали като антисистемна партия, с която трудно може да се работи и да се води политика.

"Не очаквам ИТН да съставят кабинет, защото партиите, които го подкрепят, ще платят много голяма цена на следващите избори. Не виждам перспектива и легитимност пред едно такова правителство, което веднага ще бъде етикетирано като кабинет тип "Беров".

 

Според доц. Любенов страната ще влезе в спирала от избори, защото зимата ще е тежка, ще има социално-икономическа криза и "правителството, което и да е то, трудно ще може да отговори на тези предизвикателства и вероятно другата година ще има нови парламентарни избори".

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.30 | 17:31

3
Нека има избори, докато не изберем политици, които са поне на нивото на северномакедонските и познават интересите на своята държава.
Здрасти

2022.06.30 | 17:09

1
ПРоменете законите, стига сте ни харчили парите за избори! Кой съчини тези калпави закони
Съжалявам

2022.06.30 | 17:11

2
Да се намалят депутатите двойно!излишни са

Добави коментар

Водещи новини