Джема Грозданова: Издържахме теста на ЕС дали на нас може да се разчита

  • 29 юни 2022 21:02

  • 1153
  • 6
Джема Грозданова: Издържахме теста на ЕС дали на нас може да се разчита
© Републиканци за България
Слушай новината Слушай новината

Направихме възможното в последния момент по темата с членството на РСМ в ЕС. В крайна сметка издържахме теста на ЕС дали на нас може да се разчита, защото 2020г. стопираха преговорната рамка без особени обяснения и изненадахме много Германското председателство. Две години нищо не се получи нито в България, нито в Северна Македония. Изведнъж решихме, че е необходимо да стигнем до решение, защото се налага. Ние оттук нататък нищо не можехме да поискаме от ЕС, дори парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в международен секретар на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. в предаването „Въпросите“ по ТV1, съобщиха от пресцентъра на формацията.

„Твърдо съм убедена, че има връзка между отпушването на този процес и решението за отмяна на ветото над Република Северна Македония. Бяхме длъжни да го направим и прехвърлихме въпроса към РСМ. Дали ще стане, аз мисля, че двустранният протокол през следващите часове, които остават до края на Френското председателство няма да бъде подписан. Те нямат конституционно мнозинство, за да признаят българите за държавотворен народ, както ние накрая поискахме и в преамбюла и в Конституцията“, припомни Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в.

Цветан Цветанов подкрепи гоненето на руски дипломати от България

Тя е категорична, че трябва да се свика извънреден Европейски съвет в рамките на Чешкото председателство, а дали те ще искат да го направят е отделен въпрос.

„Убедена съм, че с времето този проблем ще се върне отново към България, защото нашите партньори няма да спрат да искат от геополитическа гледна точка този въпрос да се реши. Исканията, които сме заложили в това решение на НС, което Христо Иванов внесе най-накрая, идентично по съдържание с това на ГЕРБ. Продължаваме промяната, които изработиха това решение през всичките тези месеци, в края не посмяха да кажат, че те са свършили работата, за да не бъдат обвинени в национално предателство“, допълни Грозданова.

„Това че ДБ извади от ситуацията ПП във връзка със Северна Македония и вече вчерашното решение за изгонване на 70-те руски дипломати ще има връзка с това как двете партии ще се явят на избори, според мен в предизборна коалиция“, изрази предположение международният секретар на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

На въпрос как ПП 6 месеца се съобразяваха с червените линии на БСП, а през последните дни на кабинета показа такова силно действие, Грозданова заяви, че: Единият вариант е, че ПП по този начин ще прекратят тяхното взаимодействие с БСП. Другият е, че би могло след като се получи това про евроатлантическо мнозинство, в решението за Северна Македония, да се обединят партии и да има правителство в рамките на този парламент без БСП.

„Много е вероятно, ако има разум в тази държава да се върви към едно дясно мнозинство, защото иначе ни чака увеличеният резултат на „Възраждане“, партията на Стефан Янев и т.н.“.

По темата с изгонването на руски дипломати Грозданова каза, че този брой е най-големият досега. „Чехия миналата година изгониха 63-ма. Франция, Германия и Полша по около 40, след като започна войната. Оценявам позитивно този акт, въпреки че е изненадващ“.

Смел или добре преценен политически ход е това, Грозданова отговори, че: „Ходът е смел, но дали е политически обмислен, ако ПП се захванат в коалиция след изборите с ГЕРБ, а преди изборите ще са претопени, а и след това няма да имат политическо бъдеще.

Попитана как сме позволили в България да има толкова голям брой руски дипломати и сътрудници международният секретар на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. отговори: „Днес погледнах Виенската конвенция за дипломатическите отношения, на която предполагам се базира и решението на Кирил Петков, всяка държава има своето право да прецени разумния брой дипломатически представители в дадена държава. Броят тук на тези хора е дори повече от в Сърбия. Надявам се с този ход това нещо да се промени постепенно“.

По думите на Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в Кирил Петков е имал три задачи в своето управление и до голяма степен ги е изпълнил: членството в ЕС на Северна Македония, да се прокара пътя на американския втечнен газ и изгонените дипломати, въпреки крайната неориентираност в цялостната институционалност на действията и на правилата как работи държавата.

„Решението няма как да бъде само на Външно министерство както твърди говорителят на кабината на правителството в оставка. Прави впечатление умерената реакция на президента Румен Радев от Мадрид, но през него минават назначенията на шефовете на службите и няма как да каже, че те не са си свършили работата“.

Джема ГроздановаДжема ГроздановаДжема Маринова Грозданова е български политик.  Тя е родена на 15 май 1975 г. в подчерта, че не е случайно споменаването от страна на президента Байдън, по време на конференцията за Три морета на Кирил Петков, когато беше служебен министър на икономиката и национален координатор по тази инициатива. Оттук нататък от нас зависи като избиратели какво може да направим с висока избирателна активност и да не подценяваме западния фактор, който видимо подкрепя една такава линия, която се наложи от ПП.

„Това което може би сбъркаха при формиране на правителството е, че когато имаш такива цели и задачи е добре да избереш свой външен министър, с който да работите в синхрон. Нека да не подценяваме работата на парламента и на парламентарната комисия по външната политика, за която мога да кажа, че е с по-слаб резултат и от работа от министър Генчовска. Не са влезли нито в терминологията, нито в материята на проблемите“, категорична е тя.

Според международния секретар на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. войната в Украйна даде едно обединение както на държавите в НАТО, така и в Европейския съюз. „Самите НАТО и ЕС започнаха да се разбират по-добре. Не мисля, че трябва да делим къде сме спрямо Вашингтон и спрямо ЕС“.

Мая Йорданова
1153 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Пенчо

2022.06.30 | 01:34

6
Тая с циганското име, за каква точно се мисли ?!?!???
Даа

2022.06.29 | 23:00

5
Много висе иска но няма да стане осрана недояла мутра айде върветвси на майнатаси

2022.06.29 | 21:18

4
защо имаме толкова политици, след като решенията се взимат от външни фактори, да ни назначат лорд губернатор и ще реализираме милиардни икономии
на това лице

2022.06.29 | 21:14

3
му се вика хем грозно хем нахално, цял свят се смее кви сме луди и некъдърни...
ЗАТВ0Р за Кирил Петк0в

2022.06.29 | 21:13

2
за държавн@ измян@ и ЗЛ0УП0ТРЕБ@ със служебн0 пол0жение бидейки в 0ставк@, за 0ткрадн@ти милярди и за щети върху имидж@ на държ@вните институции, в африка управляват п0добре!!!
Фарс

2022.06.29 | 21:12

1
Продажнижи. Жалки продажници.

Добави коментар

Водещи новини