Генчовска уволнила шефката на Дирекция "Държавен протокол"

  • 29 юни 2022 17:14

  • 3086
  • 2
Генчовска уволнила шефката на Дирекция "Държавен протокол"
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи в оставка Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент е уволнила изненадващо шефката на дирекция "Държавен протокол" в Министерството на външните работи Боряна Симеонова, съобщава "24 часа".

Днес е бил последният работен ден на шефката на протокола. Решението на Генчовска било взето миналата седмица, но до последно било пазено в тайна от уволнената Симеонова. Тя получила само два дни предизвестие от постоянния секретар на министерството.

Между уволнената шефка на протокола и Генчовска е имало проблеми като министърът дори отказвала да общува пряко със Симеонова. Вместо това, указанията били предавани през секретарката.

Премиерът назначи нов зам.-министър на вътрешните работи

"Държавен протокол" е една от най-важните дирекции на Министерството на външните работи, като през нея минават всички официални дипломатически контакти, включително организацията на посещения на български държавници в чужбина и визитите на чужденци в България.

Боряна Симеонова пък е един от най-добрите специалисти в протокола и професионален дипломат. Тя оглавяваше дирекция "Правителствен протокол" в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. От 2012-а до 2019 г. заемаше поста на посланик на България в Мароко.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3086 2

Коментари 2

Добави коментар
да изгоним всички посолства

2022.06.29 | 17:33

2
във всяко посолство има шпионски отдел
Просто човек

2022.06.29 | 17:25

1
Г-жо Симеонова, скоро ще се върнете...Тази вещица си заминава!

Добави коментар

Водещи новини