Премиерът Петков участва в редовното заседание на Европейския съвет

  • 23 юни 2022 18:27

  • 595
  • 4
Премиерът Петков участва в редовното заседание на  Европейския съвет
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически участва в редовното заседание на Европейския съвет. Визитата му в Брюксел започна по-рано днес със среща на лидерите от Евросъюза с тези от Западните Балкани.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Една от темите в разговора беше перспективата за старт на преговорите за членство в общността на Северна Македония и Албания. Българският премиер определи разговорите като тежки.

Видях силно очакване България да вдигне ветото. В същото време чух обясненията защо част от изискванията в предложението на френското председателство са трудни за приемане и от Северна Македония. Успях ясно да обясня защо нещата, които ние искаме, трябва да се случат, каза Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Петков пред ЕС за френското предложение за РСМ: Чакаме решението на парламента

Една от темите на Европейския съвет, който тече и в момента, е европерспективата пред Украйна, Молдова и Грузия. Българският министър-председател изрази подкрепата си за приобщаването на трите източни партньори. Даването на европейска перспектива е важен знак на подкрепа към трите държави, на фона на руската военна агресия в Украйна. Това е първа важна стъпка по пътя им към ЕС. Преди започването на преговорните процеси, трябва да бъдат изпълнени необходимите реформи в съответствие с европейските стандарти.

Премиерът Петков подчерта, че всяка от трите държави се намира в различен етап от покриването на европейските изисквания и напредват с различна скорост, но усилията им трябва да бъдат подкрепени.

Последвайте канала на

Владимир Василев
595 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.24 | 04:49

4
ThuH0363913925
Гост

2022.06.23 | 21:22

3
И какво от това тъпак прос
Киролацията на К.у.р.о

2022.06.23 | 19:08

2
Аре мазник - като за последно в чужбина на държавна сметка. Вече ще си плащаш сам на еугЛЕНАТА да и обарваш парапета.
30години едно и също....

2022.06.23 | 18:44

1
вече си е осигурил добра евро-службица, лайненцето червено!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини