Джамбазки внесе в НС идеите на ВМРО за корекции по френския проект за РСМ

  • 23 юни 2022 15:13

  • 576
  • 4
Джамбазки внесе в НС идеите на ВМРО за корекции по френския проект за РСМ
© ВМРО

Днес всички депутати в Народното събрание получиха искането на ВМРО, което следва да бъде добавено към т.нар. предложение на Френското председателство по темата Македония. В него ясно са очертани всички видове гаранции, които страната ни трябва да получи в различните документи, за да защити България своя национален интерес. Не трябва и не може да бъде подкрепян протокол, в който няма гаранции за правата на българите в Република Северна Македония, се казва в публикация в страницата на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Искането е изпратено до всички парламентарно представени партии в 47-ото НС.

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди заедно с младежи и симпатизанти на ВМРО посетиха адреса, на който живее министър-председателят Кирил Петков във вторник сутринта, за да говорят с него именно за тези важни въпроси, които никой от кабинета и от депутатите не обсъжда. Тогава премиерът беше позорно изнесен през задния вход на кооперацията от НСО без да се види с чакащите го пред дома му граждани. Снощи акцията беше пренесена пред дома на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който доста изненадващо смени позицията на партията си и каза, че ще подкрепи френската чернова, без да даде отговор кой реално ще гарантира българския интерес в преговорния процес.

НА ЖИВО: Външната комисия в НС разглежда френското предложение и протокола за РСМ

В момента симпатизанти на ВМРО се събират при северния вход на парламента, докато вътре тече дебат в Комисията по външна политика, на която ще присъства в качеството си на евродепутат Ангел Джамбазки, допълват от ВМРО.

Последвайте канала на

Калина Христова
576 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2022.06.23 | 16:59

4
Фак офф на френските предложения... Няма северна, южна или пембяна Македония! Македония не е за продан! Македония е изконна част от Майка България! Както македонският диалект е част от Българския език - най-стария в света (санскрит)! Дори и Александър Велики е българин, тъй като майка му е тракийка... Фак офф на всякакви френски извращения.

2022.06.23 | 15:57

3
Джамбазки е дупчен билет. Срам за ВМРО.

2022.06.23 | 15:43

2
Това е единствената истинска партия в България ! Всичко друго е за кенефа в момента... Жалко е, че българина не го разбира, затова сме затънали и продължаваме да затъваме като държава.

2022.06.23 | 15:28

1
Педалски

Добави коментар

Водещи новини