Карадайъ: Внесохме в НС предложение да се одобри френското предложение за РСМ

  • 22 юни 2022 19:45

  • 733
  • 2
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с внесе в деловодството на НС предложение за решение, което да одобри предложения от френското председателство проект на преговорна рамка за членство в ЕС на Северна Македония и Албания.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

„От една година виждаме тези министри, чиято оставка приехме преди малко, и от половин година този кабинет, чийто вот на недоверие гласувахме, не направиха нищо в тази посока. По-скоро можем да кажем, че се опитваха да пречат на този процес, като непрекъснато в Брюксел говореха една, а в България обратното. Едно от двете е лъжа“, каза на брифинг председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, веднага след вота на недоверие към правителството, с който бе свален кабинетът.

Протестиращи срещу кабинета се събраха на площад „Св. Александър Невски“, Карадайъ и Пеевски ги подкрепиха

По думите му европейското бъдеще на страните от Балканите трябва да е неотменим приоритет на България.

„По време на българското председателство на съвета на ЕС, при наличие на консенсус между всички партии в НС се достигна до качествено нов етап за страните от Западните Балкани“, каза още Карадайъ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мерси

2022.06.22 | 23:15

2
Този не може да говори на български език

2022.06.22 | 19:56

1
Пак номера на дпс.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини