Президентството с първи коментар за френското предложение за РСМ

  • 22 юни 2022 15:30

  • 3690
  • 6
Президентството с първи коментар за френското предложение за РСМ
©

Френското предложение за европейската интеграция на Република Северна Македония е отговор на последователната политика именно на президента Румен Радев в защита на националния интерес и правата на македонските българи. То е най-доброто до момента, но не е достатъчно прецизно във всички аспекти, заявиха от прессекретариата на държавния глава.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

В двустранния протокол, който България и РСМ трябва да подпишат като интегрална част от преговорната рамка, липсват достатъчно механизми, критерии и срокове, които да дават реални гаранции, че РСМ наистина коренно ще промени политиката си към българите и България, уточняват от "Дондуков" 2.

От президентството допълват, че без издържан двустранен протокол преговорната рамка не дава никакви гаранции за промяна в двустранните отношения.

Борисов подкрепи Френското предложение за РС Македония, даде на Кирил Петков 59 депутати

"Днес видяхме, че бившите управляващи са готови на поредно отстъпление от националните интереси. Търсенето на легитимност отвън, а не пред гражданите, е и грешно, и вредно. Дано настоящото правителство си спомни, че взе властта самообявявайки се за продължаващо промяната, започната в България от държавния глава и прецизира двустранния протокол преди да каже "да" на началото на преговорите на РСМ за членство в Европейския съюз", поясняват още от президентството.

От там обявяват, че изключително неприятно впечатление прави, че част от така наречения политически елит в България изглежда като кукли на конци, дирижирани отвън, включително когато става дума за защита на националните интереси.

"Противно на нихилистичната пропаганда, че всеки, който отстоява националния ни интерес е "путинист", именно бързата писта за РСМ обслужва външни за ЕС интереси, които могат да дестабилизират и региона, и Европа. Българската позиция, която е за устойчив и необратим процес на европейска интеграция на РСМ, е защита на самия Европейски съюз", допълват от президентството.

ГЕРБ ще подкрепи предложението за започване на преговори на РСМ и Албания за членство в ЕС.

"Въпросът за европейската интеграция на Република Северна Македония има огромно значение преди всичко за бъдещето на България и на българския народ от двете страни на границата и клелите се да му служат политици е хубаво да си спомнят за това", заявяват още от "Дондуков" 2.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3690 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.06.22 | 19:35

6
Както видимо решението по видеостриймин си е гласувано с подобно кредитната Ви карта по схемата Желая, Не Желая , но дистанционно , тоест от Ваш при подобябаща ситуация-обстановка Смартфон или Лаптоп или за по-комплексните фирмени мрежи от Десктопа Ви .

2022.06.22 | 19:06

5
Така е, няма гаранции.

2022.06.22 | 17:18

4
Той Радев си е най-голямата кукла

2022.06.22 | 16:56

3
Изчакайте маймунджолъците на сърбите в четвъртък, после правете декларации.
Стига!

2022.06.22 | 16:33

2
Стига! Стига с тази изтъркана дъвка за Северна Македония, престани! Престани, пРезиденте на Решеников, коварен и двуличен измамник, който с лъжи "спечели" втори мандат! Е,и? Спечели и веднага показа истинския си лик на двуличен и нагъл измамник! Кое в момента е по-важно за Българияи, фатмако от село Славяново, кое?! Македония ли или пълното разпадане на държавата, на институции, на парламента, политическата и икономическа криза? Дрънкаш дежурните си клишета за Македония, понеже тази непозната досега, не само в новата ни история криза, е предизвикана от теб! Лично от теб! Ти разрушаваш държавността, точно ти! Хайде де, излез с "вдигнатия юмрук" , какво чакаш?! Няма ли да си отвориш устата и да кажеш две думи за случващото се в страната?!
Умник Гюро

2022.06.22 | 15:52

1
Фак офф на френското предложение за РСМ. Има една Македония: нито северна, нито южна, нито пембяна... И тя е неразривна част от Майка България. Защото никога не е имало македонска нация и македонски език... А винаги е имало Българска нация и Български език... Дори и майката на Александър Велики е била тракийка!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини