Йотова от Пловдив: Общ ангажимент на всички институции е да развиваме социална и солидарна икономика

  • 20 юни 2022 14:16

  • 447
  • 0
Йотова от Пловдив: Общ ангажимент на всички институции е да развиваме социална и солидарна икономика
© прессекретариата на Президентството
Слушай новината Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , откри в Пловдив 10-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарната икономика. Това съобщиха от пресцентъра на Президенството. 

Във форума, който продължава до 23 юни, участват над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина.

Организатори на събитието са Националният съюз на трудово-производителните кооперации в България и Министерството на труда и социалната политика.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари на Националния съюз на трудово-производителните кооперации, който въпреки всички трудности не спира да подава ръка и да защитава правото на уязвимите да развиват своите способности и да се чувстват полезни за развитието на обществото.

„Ние сме в непрекъснат контакт със социалните предприятия в цяла България, заедно работим за техните проблеми. Националният съюз знае цената на понятията солидарност и справедливост, които в днешно време все повече обезценяваме“, посочи Йотова. 

Вицепрезидентът благодари и на Международния панаир в Пловдив, който за поредна година предоставя възможност за създаване на полезни контакти и дългосрочно сътрудничество.

Вицепрезидентът: Образование и култура са равни на просперитет

„Днес тук сме представители на всички институции. Това е не само жест, а ясен общ ангажимент, че ще развиваме социалната и солидарната икономика – както с помощта на Европа, така и със собствени усилия“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Тя призова този тип икономика да заеме ключово място в оперативните програми, които втора година са в застой, и в проектите по Националния план за възстановяване и устойчивост.

„Благодаря на академичните среди за представителството им на форума. Това е гаранция за бъдещите специалисти, които ще се решават проблемите на социалната и солидарната икономика“, подчерта вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини