Президентът ще посети Националния център по мехатроника и чисти технологии

  • 16 юни 2022 16:05

  • 434
  • 4
Президентът ще посети Националния център по мехатроника и чисти технологии
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 17 юни, петък, държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще посети Националния център по мехатроника и чисти технологии – кампус „Студентски град“, където ще разгледа лабораторния комплекс и ще проведе среща с ректорското ръководство на Техническия университет – София, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

От 11.00 часа в зала „Проф. Цв. Лазаров“ президентът ще отправи приветствие по време на церемония с участието на ръководителите на лабораториите, изградени в кампуса на Националния център в ТУ-София. 

България и Армения ще насърчат двустранното партньорство в икономиката, туризма и образованието

Националният център по мехатроника и чисти технологии е осъществен с европейско и национално съфинансиране. Неговата цел е да обедини известни учени в областта на мехатрониката и чистите технологии и да създаде водеща в тази област научна институция, която да насърчи научноизследователската дейност, технологичното развитие и иновациите.

Партньори по проекта са 12 института на БАН, Технически университет – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – Варна, Технически университет – Габрово, Химико-технологичния и металургичен университет и Централната лаборатория по приложна физика към БАН – Пловдив. За партньорство са привлечени и структури на университети в Израел, Холандия и Швейцария, както и представители на бизнеса.   

От 14.00 часа държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще участва в научна конференция на тема „Административното правосъдие – история, настояще и бъдеще“. Събитието, което ще се състои в зала „Шекспир“ на Гранд хотел „Милениум“, е посветено на 110-ата годишнина от създаването на Върховния административен съд и 15-ата годишнина от създаването на 28-те административни съдилища на територията на България.  

Филип Епитропов
434 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ще му духат ли що ли

2022.06.16 | 18:43

4
да не е папата че ще го освети

2022.06.16 | 17:05

3
НАЙ-ГОЛЯМОТО ОТКРИТИЕ НА ТОЗИ ЦЕНТЪР С НЯКОЛКО МИЛИОНА БЮДЖЕТ Е , ЧЕ КАТО ПРЪДНЕШ СРЕЩУ ВЯТЪРА НЕ МИРИШЕ.

2022.06.16 | 16:35

2
къв кампус, бре! аре истинските сороспии ще ги видим кои са !
.

2022.06.16 | 16:32

1
Кво му разбира тиквата на тоя руска подлога.?

Добави коментар

Водещи новини