Министър Гьоков се срещна с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов

  • 13 юни 2022 16:37

  • 290
  • 1
Министър Гьоков се срещна с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов
© Минисерство на труда и социалната политика
Слушай новината Слушай новината

Министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора проведе среща с посланика на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов.

Двамата дадоха отлична оценка на двустранното сътрудничество в областта на труда и социалната политика и изразиха желание обмяната на опит и идеи между експертите на българското Министерство на труда и социалната политика и Министерството на труда и социалната закрила на населението на Азербайджан да се задълбочат.

Георги Гьоков: БСП може да бъде топла връзка между ИТН и останалите партньори в коалицията

Министър Гьоков и посланик Хюсейнов поставиха акцент върху подготовката на проект на Административно споразумение за прилагане на Спогодбата за пенсионно осигуряване между правителствата на България и Азербайджан. Текстовете на документа се съгласуват между двете страни, съобщават от пресцентъра на социалното ведомство.

Министър Гьоков отправи покана след финализирането им споразумението да бъде подписано в София. „В областта на трудовата миграция е необходимо да активизираме работата по съгласуване на проекта на Споразумение за регулиране на трудовата миграция“, добави той.

Министър Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора подчерта, че България отдава голямо значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партньор в Черноморския регион.

„Днес повече от всякога, в условията на война в Украйна и прекратени доставки на природен газ, Европа и България имаме нужда от задълбочаване на сътрудничеството със страните от Каспийския регион. Азербайджан се е доказал като един от най-надеждните енергийни партньори на България в продължение на много години“, каза министър Гьоков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
290 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Просто човек

2022.06.13 | 17:16

1
Закопчай се, ве, селчо!

Добави коментар

Водещи новини