Лорер: Това правителство провежда най-радикалната политика за увеличение на доходите

  • 08 юни 2022 08:47

  • 830
  • 9
Лорер: Това правителство провежда най-радикалната политика за увеличение на доходите
© Кадър: БНТ

Бюджетът, който правителството предлага, е насочен към кризата, предвид и войната в Украйна, която ни се отразява. Имаме около 2 млрд. лева грубо казано. Мерките са предвидени са най-уязвимите групи в нашето общество. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава в сутрешния блок на БНТ.

Той допълни, че цената на газа вече е с 15% по-ниска благодарение на американския газ, като се очаква у нас да пристигне и втори танкер с втечнен газ от САЩ.

Министър Лорер подчерта, че по отношение на отсрочката, която получи България от ЕС за руския петрол не стоят никакви задкулисни договорки, а дерогацията се е случила, защото "вече сме активен партньор на ЕС".

Лорер: Зарадвах се на новината, че България ще получи отсрочка за ембаргото над руския петрол

По темата с увеличението на доходите той бе категоричен, че това правителство води най-радикалната политика в полза на повишение на заплатите, но напомни, че това ще се случва само срещу реални реформи в отделните сфери.

На въпрос за влизането на България в Еврозоната министър Лорер посочи, че страната ни трябва "възможно най-скоро" да приеме едноименната европейска валута.

Асен Василев: Има пари за по-високи заплати в публичния сектор, ако се направи оптимизация

Еврото е важно за българската икономика, България ще се чувства много по-добре с еврото, инвеститорите ще са по-уверени, защото еврото е важно за всеки един българин, коментира той.

Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава сподели, че основната критика от ЕС е по адрес на реформите, които закъсняват, което по думите му се дължи на антикризисните мерки, които е трябвало да предприеме правителството за сметка на реформите, тъй като "мерките имаха по-голяма тежест".

Милен Велчев: Отдавна сме готови за еврозоната

Относно Плана за възстановяване и устойчивост министърът на иновациите и растежа отчете това като постижение на правителството.

Тези 13 млрд. лева ще са достъпни за България, ако изпълним 22 реформи през парламента. Част от тези реформи трябва да са готови до края на годината, отбеляза Лорер.

Мариана Тошева: Над 22 000 украински бежанци вече са настанени във ведомствени бази

На финален въпрос за украинските бежанци министърът посочи, че в момента около 4000 украинци вече работят у нас.

Двете най-важни цели са или да се включат в икономическия живот на страната, или да се върнат обратно в Украйна, посочи в заключение министър Лорер.

Последвайте канала на

Владимир Василев
830 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
СЧУПЕНА ГЛАВА

2022.06.08 | 11:19

9
КЪДЕ Е СЕКРЕТНИЯ СПИСЪК СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЪРНОБАЗИТЕ!
Stamatis

2022.06.08 | 10:24

8
ДА, всичко плащаме само и единствено с нови заеми! После да му мислите ВИЕ, мили наивни българи!

2022.06.08 | 10:18

7
И цени
Гост

2022.06.08 | 09:47

6
Абе вие съвсем за идиоти ни взехте. Не че 2/3 от нацията не са, ама другите мислим и разбираме от икономически политики. Откъде взимате пари за увеличаване на доходите?!. Големи измамници сте. Тия след вас няма да се оправят посмъртно, а ния ше плащаме докато и децата ни умрат.
Ксдйдй

2022.06.08 | 09:39

5
Тия за тотални идиоти ни имат хахаххаахжа правят си ташак с нас
Цените растат по-бързо от доходите

2022.06.08 | 09:16

4
Развит путинизъм е когато правителството и хората живеят на различни планети!
цв

2022.06.08 | 09:14

3
ще ти кажа защо-треперите от страх народа да не ви изрита и си купувате още време с цената на милиарди дълг,който естествено ние ще връщаме,всичко е на наш гръб

2022.06.08 | 09:09

2
Професионален лъжец
АРЕ

2022.06.08 | 08:58

1
ДА ВИДИМЕ !

Добави коментар

Водещи новини