Ангел Джамбазки ще подаде сигнал до ЕК и френското председателство за палежа на българския културен център в Битоля

  • 04 юни 2022 14:35

  • 959
  • 4
Ангел Джамбазки ще подаде сигнал до ЕК и френското председателство за палежа на българския културен център в Битоля
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – ще подаде сигнал до ЕК и всички свои колеги в Брюксел, Съвета на ЕС и френското председателство за посегателството към Културния център „Иван Михайлов“ в Битоля. Това посочва Джамбазки в своя позиция, разпространена от пресцентъра на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1385

„Няма думи, с които да се опише мерзавското, шумкарско и жалко поведение на опожарилите Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля“, посочва евродепутатът и съпредседател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

„Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата спрямо българите и всичко българско. Това е резултатът от действията на политичарите в Скопие. И те претендират, че трябва да ги пуснем в ЕС", посочва Джамбазки. "Няма да стане. Не и докато правата на българите в Северна Македония не бъдат защитени. Не и докато не бъде наказан всеки акт срещу България от страна на македонистките изстъпления там“, заявява още Джамбазки. 

Българският културен център "Иван Михайлов" в Битоля осъмна опожарен

„Очаквам Стево Пендаровски, Буяр Османи и Димитър Ковачевски да осъдят този позорен акт, ако искат да продължи изобщо някакъв диалог“, посочва Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

Припомняме, че през нощта или рано тази сутрин е запален Културният клуб "Иван Михайлов" в Битоля. Изгоряла и неизползваема е входната врата на центъра. На място е извършен полицейски оглед.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
959 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Укро - криминал

2022.06.05 | 07:06

3
40 лева на ден ще се пребоядисват не само паметници.
и

2022.06.05 | 07:33

4
фекално боядисване на български хотели
по добре някой друг

2022.06.04 | 15:28

2
след фиаското му...

2022.06.04 | 15:27

1
kvo sa opla4i6 ti be kradec izmekqt ve4e bg politicite sa go napraveli ot teb ni6to ne iskame kradec i sluga na tikvata si ti

Добави коментар

Водещи новини