Първан Симеонов за показания среден пръст в НС: Да не се лъжем

  • 03 юни 2022 07:35

  • 5868
  • 5
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

„Те за това са избрани тези хора. Да не се лъжем. Вие, ако сте привърженик на Костадин Костадинов, най-малкото, което искате да прави в прави в парламента е да се спречква с някакви хора. Ако сте гласували за Христо Петров - Хазарта – вероятно имате предвид неговото творчество, което казва много лоши работи за политическата класа. Едва ли сте гласували за него, защото е добър по латински, примерно”. Така в  ефира на Нова телевизия социологът Първан Симеонов  коментира спречкванията в пленарна зала на НС от изминалите дни.

„Тук се играе за своите. Те знаят, че чуждите няма да ги харесат. Номерът е да стегнеш своите. Арман Бабикян – примерно, хвърляха яйца, риба, по някакви сгради, те като влязоха в парламента – влязоха с такава обществено поръка – да разчупят модела, да им натрият носа. За съжаление това е новото нормално”, допълни той.

Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ-СДС, запечата момента със селфи

„Донякъде съм съгласен с казаното. Макар че аналогията между яйцата, които се хвърляха на протестите и неприличните жестове – не е особено удачна. В единия случай ставаше дума за кауза, която мобилизира десетки хиляди граждани. Във втория случай наблюдаваме едно много силно его в парламента, което със сигурност се харесва на клиентелата, на избирателите, на електората на тези партии. Съответно работи за имиджа на тези депутати. Но трябва да държим сметка за това къде минава допустимата граница в политическия театър”, посочи от своя страна експертът по политически комуникации Иво Инджов.

„Не мога да се отърва от мисълта какво би направила Нери в тази ситуация. Какво би казала, какво би си помислила. Пропълзя ми сред цялата тъга мисълта, че би пратила някой при децата горе, дошли на посещение в НС, да ги попита дали им е харесало видяното. И вероятно те щяха да кажат – да, хареса ни. Въпросът е дали публиката вече се е вдетинила дотолкова, или политическото представителство  е решило да заговори на по-символен и разбираем език”, коментира от своя страна бившият депутат и PR специалист Арман Бабикян.

Последвайте канала на

Калина Христова
5868 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.06.03 | 11:29

5
Кух си също,като хазарта
ГЕРБ И ДПС

2022.06.03 | 10:26

4
ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ . ВСИЧКИ ДРУГИ СА НЕДЕМОКРАТИЧНО СЪСЛОВИЕ С ТИРАНИЧНО ПАТОЛОГИЧНО ОТКЛОНЕНИЕ . БОЛНИ СА ПРОСТО .
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.06.03 | 10:22

3
ТИ ДАВАШЕ ГРЕШНИ СОНДАЖИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ НАГЛАСИ . БЕСЕПАРСКИ КЛОУН.
zzz

2022.06.03 | 10:05

2
За това избирателната активност пада.
Говорить ..пръц...уааа.. пияна Просия

2022.06.03 | 08:41

1
Първанеее, бесепе.дерастко некадърно копеле, да ти се.ра на руофистичните аргументи. Сигурно некоя от П.ростите П.утки на простака Киро ти ги прошепва нежно вечер в леглото джихадист миризилив!

Добави коментар

Водещи новини