Комисията по бюджет и финанси организира кръгла маса за ползите и рисковете от въвеждането на еврото

  • 30 май 2022 11:26

  • 483
  • 6
Комисията по бюджет и финанси организира кръгла маса за ползите и рисковете от въвеждането на еврото
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси организира кръгла маса на тема „Инфлация и икономически растеж. Въвеждане на единната европейска валута в Република България – ползи, предизвикателства и рискове“, съобщи пресцентърът на Народното събрание. 

Събитието ще се състои на 31 май, от 9:30 часа, в зала „Изток“ на Народното събрание.

В дискусията са поканени да участват представители на Световната банка, Международния валутен фонд, Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Българската народна банка, работодателските организации, синдикати, министерства и неправителствени организации, учени и преподаватели от БАН, СУ, УНСС, НБУ, ВУЗФ и бивши министри на финансите в годините след демократичните промени в страната, се посочва в съобщението. 

Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са инфлацията преди войната в Украйна и сега, диференциран подход при прилагане на мерки за справяне с инфлацията, както и системно важни критерии за приемането на страната ни в Еврозоната, информират от пресцентъра на парламента. 

Кръглата маса на тема „Инфлация и икономически растеж. Въвеждане на единната европейска валута в Република България – ползи, предизвикателства и рискове“ ще се излъчва в реално време на интернет страницата на Народното събрание, се посочва в съобщението. 

Асен Василев: Правителството прие план за въвеждане на еврото

Последвайте канала на

Константин Тодоров
483 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ЕВРОПА - ИЗВЪН БОРДА

2022.05.30 | 12:45

6
С международната блокада на Русия Западът се справя зле. На 26 май в Бишкек беше открит 1-ви Евразийски икономически форум, който събра 2500 представители от 15 държави, а в средата на юни ще се проведе 25-ият Петербургски международен икономически форум (SPIEF), в който ще участват повече от 90 държави, които вече потвърдиха участието си.

2022.05.30 | 11:40

1
Никакви кръгли, никакви триъгълни или четвъртити маси, ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ!

2022.05.30 | 11:49

3
Аз пък не искам. Няма някакви тъпири да решават бъдещето на всички.

Добави коментар

Водещи новини