Ицо Хазарта: Новите песни на естрадните изпълнители могат да докарат човек до самоубийство

  • 29 май 2022 10:40

  • 799
  • 10
Ицо Хазарта: Новите песни на естрадните изпълнители могат да докарат човек до самоубийство
© БТВ

Нека (б.р. естрадните певци) да не ме нападат с това, че моята музика е цинична, защото съм съгласен с това. Не рядко моите песни са такива само че никога не съм ходил да се моля да ги въртят задължително по БНР или по националните медии.

Това заяви в студиото на „Тази неделя“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Трябва ли да се увеличат квотите за българска музика в БНТ и БНР

„Новите песни на въпросните изпълнители от естрадата, при това, че старите песни са наистина златни, могат до докарат човек до самоубийство. Препоръчвам на колегите от „Възраждане“ да слушат тези песни по няколко пъти“, добави той.

Припомняме, че по-рано през месеца популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията "Възраждане" предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска.

След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Тогава Ицо Хазарта заяви, че спасителните квоти са за некадърници.

„Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен", добави той.

Той предложи да има стимул само за българския фолклор, защото е истински и автентичен. Това пък предизвика реакция от естрадните изпълнители и особено от Здравко Желязков от дует „Ритон“.

„Квотите във всяка една сфера са нужни за някого, който не умее да продаде по друг начин своя продукт, т.е. не постига необходимото качество. Така или иначе процентът българска музика, който се излъчва в БНТ и БНР е близък до този, който се коментира в искането“, заяви още депутатът от „Продължаваме промяната“.

По думите му идеята на цялата кампания изобщо не е да се върти повече българска музика.

„Това е едно партийно мероприятие и факта, че трета седмица всичката Мара втасала в България, но ние се занимаваме хората с това някой да се показва и да казва как той прави много за българското и как иска да го защити. Опитах се деликатно да кажа на естрадните изпълнители, които уважително изслушах в комисията, нещо, което не видях в замяна, че те са част от кампанията на едни търговци, които имат всички признаци на една руска партия, която иска с руски мръсни пари да изкара България от ЕС и те са нейни посланици в кампанията“, добави той.

Ицо Хазарта за българската музика в ефира: Спасителните квоти са за некадърници

„Макар чалгата да е най-слушаната музика в България, най-голямата звезда в българската музика е Лили Иванова.  Съществена част от нейния успех е, че тя никога не би си позволила да отиде в някаква канцелария или в някаква такава заличка и да коментира, и да се моли за такова нещо. Затова и билетите за нейните концерти се разпродават месеци преди те да се състоят“, заяви още Ицо Хазарта.

Депутатът даде за пример и Любо Киров също не идва на тези събития, защото знае, че истинската работа се върши в студиото и на сцената, и затова и неговите концерти се разпродават много преди датата им.

Радина Лазарова
799 10

Коментари 10

Добави коментар

2022.05.29 | 14:28

10
ИЦО ИМА РЕЗОН,НО ВСЕ ПАК ХОРАТА ПЕЯТ НА БЪЛГАРСКИ. МИСЛЯ,ЧЕ КРИТИКАТА ТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ КЪМ ТЕКСТО ПИСЦИТЕ,А НЕ КЪМ САМИТЕ ПЕВЦИ1

2022.05.29 | 14:17

9
Наркомана бил културтрегер. Вместо да е в затвора от 20 години.

2022.05.29 | 14:16

8
келемето наркоманско заглади косъма
Гост

2022.05.29 | 14:00

7
Всички опростачихте цяло едно поколение бе Ицо. А тия при които си, ще го довършат.

2022.05.29 | 13:53

6
Идиот с мнение.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.05.29 | 11:06

1
Ами почвайте вашта мама да е.ба и на болшевишките неакдърни хрантутници и нищоправци. Това ще е единственото полезно нещо, което можете да свършите гнусни пикантропни чалгаджии!
KOPTOR

2022.05.29 | 12:44

5
ДА
тцтцтцт

2022.05.29 | 12:41

4
Този мърсол пак се изказва неподготвен !

2022.05.29 | 12:14

3
Ти си си чист чалгар, тъпо парче.

2022.05.29 | 11:25

2
да започнем с теб копеле долно.

Добави коментар

Водещи новини